Društvo

Nišliji Lazaru Ristiću potrebna je naša pomoć da opet stane na noge

U petak, 11. juna, ispred Banke dobročinstva, u Obrenovićevoj ulici biće organizovan humanitarni bazar za Lazara Ristića. Bazar se otvara u 10h i traje do 15h.

“Dođite na Bazar, obradujte sebe poklonom poklanjajući Lazaru budućnost!”, pozivaju organizatori. Prema njihovim rečima, Nišlije očekuje bogata ponuda, a sav novac prikupljen od prodaje raznovrsnih predmeta biće uplaćen na Lazarev račun. Ističu da se ova humanitana akcija organizuje  u cilju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih Lazaru Ristiću i njegovoj porodici kako bi on ponovo stao na svoje noge.

Lazar Ristić je naš sugrađanin koji je, prošle godine, pri skoku u bazen, zadobio teške telesne povrede 5. i 6. pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme. Nakon višemesečnog lečenja  otpušten je sa klinike u Beogradu sa dijagnozom kvadriplegija, fraktura pršljenova C5 i C6. Mladić je u potpunosti zavisan od drugih u svim dnevnim aktivnostima.

Prema procenama lekara, postoji mogućnost da ponovo stane na noge, ali je taj put dug i skup – za lečenje mu nedostaje još 30.000 evra. Zbog toga se grupa humanih Nišlija još jednom ujedinila sa željom da pomogne svom sugrađaninu.

Lazarevu borbu da stane na noge podržali su  i gimnazijalci. Učenički parlament Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, organizovao je akciju prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje. Oni koji nisu u mogućnosti da sutra izađu na bazar mogu da pošalju SMS poruku sadržaja 1009 na 3030. Takođe, mogu da izvrše uplatu na dinarski račun 160-6000000856684-12.

Pored humanitarnog bazara, Nišlije pripremaju još dva humanitarna događaja. U četvrtak, 17. juna, Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović”, u saradnji sa Departmanom za srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu organizuje književno veče humanitarnog karaktera za lečenje sestara Bašović, obolelih od retke Fridrajhove ataksije.

Dan nakon toga biće organizovan humanitarni koncert “Klasika za mlade”, u Niškom simfonijskom orkestru, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, a cena karte je dobrovoljni prilog. Sav novac prikupljen na koncertu biće uplaćen na račun dece sa teritorije grada kojima je neophodno lečenje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kovacs
Za 2 minuta

Diggin

Kovacs
Meg Myers
Za 5 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers
Kurt Maloo
Za 10 minuta

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo
Honne
Za 13 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Chvrches
Za 16 minuta

How Not to Drown (feat. Robert Smith)

Chvrches

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend