Društvo Zdravlje

Nova gradska odluka: venčanja u ugostiteljskim objektima do 20 časova

Mladenci koji žele da obave građansko venčanje u nekom od ugostiteljskih objekata to mogu da učine najkasnije do 20h, navodi se na sajtu Grada.

“Venčanja u ugostiteljskim objektima zbog trenutne epidemiološke situacije obavljaće se na zahtev građana najkasnije do 20h”, piše na gradskom sajtu.

Kako se dalje navodi venčanja u Oficirskom domu odvijaće se prema rasporedu u dogovoru sa strankama.

“Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja vreme održavanja venčanja usklađivaće sa epidemiološkim merama i preporukama nadležnih organa”, piše u objavi.

Podsetimo zbog uvođenja kovid propusnica  mnogi niški lokali skratili su radno vreme do 22h, a nezadovoljni građani izašli na ulice.

Sotirovski je nedavno novinarima objasnila da uvođenje kovid propusnica nije hir niti lokalne samopurave niti bilo koga drugog, nego pokušaj da se broj zaraženih smanji i potpuno dovede pod kontrolu.

Ona je tom prilikom objasnila zbog čega kovid propusnice važe od 22h. “Negde je objašnjenje da se posle 22 h ljudi potpuno drugačje opuste uz muziku, veselje i možda koju čašicu više, tako da je vrlo teško kontrolisati grljenje, ljubljenje i približavanje”.

Kontrola kovid propusnica traje od ponedeljka a kazne za kršenje ove mere kreću se u rasponu od 5.000  do 300.000 dinara.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Kako je ranije najavljeno kontrole objekata se nastavljaju i narednih dana, a hoće li važenje kovid propusnica biti produženo na čitav dan znaćemo naredne nedelje nakon sednice Kriznog štaba.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bruce Springsteen
Za 0 minuta

Hungry Heart

Bruce Springsteen
Pete Townsend
Za 3 minuta

Face to Face

Pete Townsend
Rolling Stones
Za 7 minuta

(I Can't Get No) Satisfaction

Rolling Stones
Mambo All Stars And a.Banderas
Za 11 minut

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas
Francoise Hardy
Za 15 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend