Društvo

Novac od humanitarnog parkinga usmeren na lečenje Jane i Maksima

Foto: T.T.
Prvi prihod od humanitranog parkinga u vrednosti od pola miliona dinara, odlukom Gradskog veća opredeljen je za lečenje dvoje mališana. Novac je otišao Maksimu Milenkoviću koji ima genetske promene i četvorogodišnjoj Jani Pavlović rođenoj sa tumorom na vitalnim organima.

Krajem prošle godine JKP „Parking servis“ je uplatio novac sakupljen od humanitranog parkinga u gradsku kasu, jer nije bilo adekvatnih predloga kome bi novac trebalo da bude uplaćen. Tada je rečeno da će novac sakupljen ovim putem, biti preusmeren za renoviranje porodilišta, ukoliko prredlozi sugrađana izostanu. Međutim, Nišlije su predloge poslale i Gradsko veće ih je usvojilo, a novac je otišao onima kojima je najpotrebiji  – bolesnoj deci.

„Na predlog sugrađana novac je opredeljen četvorogodišnjem Maksimu Milenkoviću koji ima genetske promene i četvorogodišnjoj Jani Pavlović rođenoj sa tumorom na vitalnim organima. Gradsko veće bilo je jednoglasno u donošenju te odluke. Treća porodica za koju je stigao predlog zahvalila je na pomoći i preusmerila je drugoj deci, jer je njihovom sinu zdravstveno stanje sada mnogo bolje“, napisala je gradonačelnica Dragana Sotirovski na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Mališanima možemo pomoći i mi slanjem SMS poruke sadržina na  778 na 3030 za Maksima ili 904 na 3030 za Janu.

Podsetimo, radovi na izgradnji humanitranog  parkinga pored OŠ „Sveti Sava“, najavljenog novembra prošle godine, počeli su u drugoj polovini marta, a zabrinuti za zdravlje dece roditelji su pokušali da spreče njegovu izgradnju najpre peticijom,  a kada u tome nisu uspeli odlučili su se na protest.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kelis & Cee Lo
On Air!

Lil Star

Kelis & Cee Lo
Bobby Blue Bland
Za 4 minuta

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland
Boa
Za 7 minuta

Milion

Boa
Detour
Za 10 minuta

Plesem Sama

Detour
Sandra
Za 14 minuta

Maria Magdalena

Sandra

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend