Društvo

Novčana pomoć države od 100 evra uslovila povećan broj zahteva mladih za izdavanje ličnih karata

Policijska uprava u Nišu beleži povećan broj zahteva za izdavanja ličnih dokumenata u odnosu na isti period prethodne godine. Samo u prvih sedam dana nove godine predato je 1743 zahteva, u odnosu na 106 koliko ih je bilo u prvoj sedmici januara 2021.

Broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata drastično je povećan, te su ispred Mesne kancelarije “Filip Kljajić” veliki redovi uprkos hladnosći, a razlog tome je kažu sugrađani jednokratna pomoć države u iznosu od 100 evra, namenjena mladima od 16 d0 29 godina.

“Došli smo da predamo zahtev za izdavanje lične karte za mog sina, potrebna mu je kako bi mogao da se prijavi za novčanu pomoć države”, kaže jedna Nišlijka i dodaje da su poranili kako ne bi morali dugo da čekaju na hladnoći.

U niškoj pliciji potvrđuju da je broj zahteva znatno povećan u odnosu na isti period prethodne godine. “Za prvih sedam dana ove godine primljeno je 1743 zahteva za izdavanje lične  karte, što je za gotovo 17 puta više nego za isti period prošle godine kada je primljeno 106 zahteva”, kažu u Policijskoj upravi.

Dodaju da iako je znatno veći broj građana zainteresovan za izdavanja ličnih dokumenta, te službenici  upravnih poslova rade u dve smene tako da svi budu primljeni istog dana. Ističu da postoji mogućnost elektronskog zakazivanja, kao i da je dostupan dovoljan broj termina.

Građani preko društvenih mreža ovih dana ukazuju na problem koji se javio prilikom izdavanja ličnih karata. “Problem je u tome da MUP izgleda nema podatke o novim ulicama pa kada neko pokuša da prijavi ulicu recimo Džejmsa Džojsa , Šopenovu, Antonija Vivaldija, u sistemu nema te ulice i oni bivaju odbijeni” pišu građani.

Međutim iz policije kažu da ni ove ni prošle godine nije bilo odbijanja zahteva za izdavanje lične karte. Dodaju da građani koji nisu izvšili izmenu ulice ili kućnog broja to mogu da učine u Policijskoj upravi (Nade Tomić broj 14) na šalteru 1 i 2 gde će im policijski službenici uz odgovarajuću dokumentaciju izvršiti korekciju podataka.

Zahteve za izdavanje ličnih dokumenat građani  mogu podneti na šalterima u Mesnoj kancelariji “Filip Kljajić“ kao i na šalteru u Policijskoj ispostavi “Pantelej“ od 8 do 20h, a građani kažu da se čeka i po dve nedelje da dokumenta stignu.

Podsetimo, prijavljivanje za 100 evra državne pomoći počinje u subotu 15.  i traje do 30. januara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 41 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 38 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 34 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 30 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend