Društvo

Nove licitacije Lokalne fondacije Niš: ploča i CD niškog benda Eyot

Foto: LFN
Lokalna fondacija Niš uspešno je završila prvi konkurs za podršku najboljim idejama građana. Sada ponovo nastavljaju sa licitacijama uz pomoću kojih se prikuplja novac za lokalnu zajednicu. Na novoj licitaciji nalazi se potpisan CD i ploča niškog benda Eyot. Ljubitelji muzike ovog uspešnog muzičkog sastava moći će da daju ponude za ploču „INNATE“ iz 2017. godine i album „557799“ snimljen 2019. godine.

Licitacija se obavlja isključivo na fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš. Otvorena je do petka, 9. aprila, u 12 sati, a početna cena je 4.000 dinara. Pobednik dobija oba predmeta licitacije – ploču i cd sa potpisima članova benda, navode iz LFN. Ovo je prva u novom krugu licitacija Lokalne fondacije Niš.

Na albumu “INNATE” nalazi se sedam kompozicija eklektičnog žanra. Ove kompozicije spajaju džez, rok, ambijentalnu, pank, klasičnu i konceptualnu umetnost, pritom se oslanjajući u velikoj meri na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope. Kako kažu organizatori licitacije, ovo izdanje je svojevrsni spoj starog i novog, Istoka i Zapada. Upravo je po tome Eyot i postao prepoznatljiv od pojavljivanja na muzičkoj sceni 2008. godine. Poslednji objavljeni album koji nosiv naziv “557799″ predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina, koji su osnova tradicionalne muzike na Balkanu. Izdanje sadrži sedam numera, u izdanju američke kuće “Ropeadope”.

Za bend Eyot se može reći da je njihova muzika izvan standardnih žanrovskih okvira i ograničenja. Objavili su pet albuma, svaki od njih za inostrane izdavače. Nastupali su u 20-tak zemalja širom sveta, pravili turneje po Rusiji i azijskim zemljama. Bend je dva puta pobedio na takmičenjima u Francuskoj, dobijali su priznanja i učestvovali na značajnim međunarodnim muzičkim manifestacijama u mnogobrojnim zemljama sveta.

Lokalna fondacija Niš prikuplja sredstva za podršku lokalnoj zajednici. Prikupljen novac će im Trag fondacija duplirati. Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici. Lokalna fondacija Niš će na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana. U martu je realizovan prvi konkurs na koji je pristigao čak 61 predlog projekata. Selekcioni odbor trenutno ocenjuje projekte, a konačni rezultati će biti saopšteni nakon 10. aprila, navode iz ove organizacije.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 14 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 11 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 7 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend