Društvo

Novi udes u Somborskoj ponovo otvorio pitanje bezbednosti u saobraćaju

Foto: I. M.
Kada je krajem januara meseca postavljena zaštitna ograda na Bulevaru Svetog Pantelejmona kod kružnog toka u kome su se poslednjih godina često događale nesreće, stanari su odahnuli. Međutim, njihov mir trajao je nepuna dva meseca, jer se pre par sati dogodio novi udes u kružnom toku. Žitelji Somborske ulice pitaju dokle će problem bezbednosti u saobraćaju biti zanemarljiv i poručuju da postavljanjem zaštitne ograde nisu zaštićeni i životi.

Udes se dogodio oko 13 sati na Bulevaru Svetog Pantelejmona kod kružnog toka, a povređenih nije bilo, kažu iz policije. „Nema povređenih, pričinjena je samo materijalna šteta, a vozači su sklopili evropski obrazac tj. dogovorili se o nadoknadi štete, te nismo vršili uviđaj“, navode iz PU Niš.

Foto: I.M.

Međutim, žitelji ove ulice koji su se zatekli na licu mesta kažu da je ovo još jedan u nizu udesa, koji ih je potresao, tim pre što je kako kažu u jednom od vozila bilo i dece.  Ovo se ne dešava prvi put. Iako su postavili zaštiznu ogradu, nadležni nisu rešili problem, on je i dalje prisutan, a nesreće se i dalje događaju.  Ne mogu da verujem da ovo postaje normalno i nikog ne interesuje“, komentariše jedna stanarka ulice.

Da zaštitna ograda kao takva nije rešenje problema bezbednosti u saobraćaju, ukazali su i sami građani koji su nakon postavljanja naveli da je potrebno ugraditi kamere na bulevaru, ali isto tako kontrolisati bahate vozače.

Mišljenje sugrađana deli i niška opozicija koja je na poslednjoj sednici Skupštine grada podnela inicijativu da se sporne ulice i bulevari uključući i Bulevar Svetog Pantelejmona pokriju kamerama. Nadležni sa druge strane odgovaraju da je do sada  postavljemo na više deonica u gradu i onih koji mere brzinu i onih koji mere sa prekšaje, te da će sa tom praksom nastaviti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tones And I
Za 2 minuta

Eyes Don't Lie

Tones And I
Balthazar
Za 6 minuta

Fever

Balthazar
Gwen Stefani
Za 10 minuta

Cool

Gwen Stefani
Britney Spears
Za 13 minuta

(You Drive Me) Crazy

Britney Spears
Bangles
Za 17 minuta

Walk Like An Egyptian

Bangles

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend