Društvo Zabava

Novogodišnja čarolija uz festival „Niš u srcu”

Foto: Niš u srcu
Tradicionalni praznični festival humanog karaktera „Niš u srcu” biće otvoren 24. decembra i trajaće do 1. januara. Novogodišnju čaroliju na Trgu Stevana Sremca krasiće muzički progam lokalnih bendova i dečijeg hora, brojne kreativne radionice i kulturno-umetnički program. 

Dečiji kulturni centar će svečano otvoriti manifestaciju, nakon čega će nastupiti bendovi: Funk colletive, O.K.O.T., Vlada i El giganti. Za muzički deo narednih dana biće zaduženi i Ariel band Gimnazije „9. maj”, Trio nit, dečiji hor „Čarobna nota”, Muzički centar Pejić, Tommyacoustics i mnogi drugi.

Novogodišnji dečiji vozić biće u niškoj Tvrđavi, a Narodna biblioteka „Stevan Sremac” imaće putujuću biblioteku. Biće održane predstave, dok će se prvog dana 2023. godine mališani radovati uz Karneval princeza i junaka. Pored interesantnog kulturnog programa, brojni izlagači će ponuditi svoje rukotvorine i umetničke radove. Prihod od 20 posto biće prosleđen organizaciji NURDOR.

Festival će biti otvoren svakog dana od 12 do 20 sati, dok će se 31. decembra program trajati do 18 sati, a sutradan će se festival zatvoriti u 16 sati.  Ove godine „Niš u srcu” organizuje se u okviru gradskog adventa „Novogodišnji dani u Nišu”, pod pokroviteljstvom grada, a u organizaciji Turističke organizacije Niš u saradnji sa Udruženjem „Fabrika umetnika”.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Fleetwood Mac
Za 2 minuta

Dreams

Fleetwood Mac
Steve Winwood
Za 6 minuta

Higher Love

Steve Winwood
Yu Grupa
Za 11 minut

Odlazim

Yu Grupa
Josipa Lisac
Za 15 minuta

Jedna Kratka Vijest

Josipa Lisac
Bonnie Tyler
Za 19 minuta

Save Up All Your Tears

Bonnie Tyler

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend