Društvo

Obeležava se parking na Sinđelićevom trgu, nalog na uvid samo u prisustvu advokata

Jutros je počelo obeležavanje parkinga na Sinđelićevom trgu ispred zgrada 20,22, 24, 26. Radnici JKP Parking servisa su ovoga puta došli u pratnji komunalne milicije, po kako su kazali stanarima, nalogu Uprave za komunalne delatnosti. Međutim, kada su stanari zatražili nalog na uvid rečeno im je da to može da zatraži samo njihov advokat, te se oni pitanju da li su učinili kakvo krivično delo, kada se tretiraju kao kriminalci, a ne građani ovog grada.

“Jutros su došli radnici Parking servisa u pratnji komunalne milicije i nastavili sa iscrtavanjem parkinga. Kada smo ih pitali šta to rade, odgovorili su da imaju nalog. Zatražili smo nalog na uvid, ali su nam kazali da to možemo učiniti jedino u prisustvu našeg advokata”, kaže Bransilava Manić, stanarka i dodaje da ih tretiraju kao kriminalce, a ne građane.

Sagovornica kaže da su stanari pre par dana išli u Upravu za komunalne delatnosti i da im je tamo rečeno da sastave i predaju zahtev što su i učinili, međutim umesto odgovora dobili su zoniraniranje parkinga.

“Nije reč o plaćanju parkinga. Oni će obeležiti polovinu prostora koji mi sada koristimo za parkiranje i onda će moći da nam šalju pauka i debelo nas kažnjavaju”, kaže Bratislava i dodaje da se stanari toga najviše i boje.

Objašnjava da je to njihovo dvorište koje sada Grad otima kako bi pokazao moć, odnosno silu nad običnim narodom. “Bore se za naše, to je samo nečiji inat, ništa drugo. Bahato se ponašaju primenjuju silu, sve rade samo zato što im se može”, kaže ona.

Njena ćerka Jelena postavlja pitanje da li je bilo neophodno da se po ovakvom vremenu i baš danas obeležava parking i na šta će ti radovi ličiti kada kiša spira farbu.

Podsetimo stanari Sinđelićevog trga su pre oko mesec dana ostali su bez rampe kako im je najpre rečeno greškom Parking servisa. Međutim na sastanku sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski su saznali da ipak nije reč o grešci i da će se parking naplaćivati.

Pre nedelju dana je počelo obeležavanja parkinga, ali je ono naprasno obustavljeno nako što je naša novinarka po dojavi stanara na Skupštini grada upitala gradonačelnicu za rampu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Francoise Hardy
Za 2 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy
Badfinger
Za 5 minuta

Without You

Badfinger
Def Leppard
Za 9 minuta

When I'm Dead And Gone

Def Leppard
Lucius
Za 12 minuta

Tempest

Lucius
Stelartronic
Za 16 minuta

In Between Ft. Karafizi

Stelartronic

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend