Društvo

Obeležena 81. godišnjica od antifašističkog ustanka u Srbiji

Polaganjem venaca za spomenik Iskra u Parku heroja započela je manifestacija obeležavanja 81. godišnjice od antifašističkog ustanka u Srbiji.

“Vašim i našim prisustvom mi borci i njihovi potomci daćemo skroman doprinos večičanstvenoj antifašističkoj borbi našeg naroda koji je u četvorogodišnjoj birbi dao nemerljiv doprinos slanjanju ove anticivilizacijske nemani, širom naše majke Srbije”, kazao je pukovnik Anđelko Milićević, član predsedništva SUBNOR-a.

Milićević dodaje da su naši preci uvek bili u prvim borbenim redovima kad god je trebalo da se brani sloboda i da to nikada ne smemo da zaboravimo.

“Srca ustrepere kada  nas misao vrati osadmesetjednu godinu unazad. Misao je večna koa što i vera večna, ona nas podiže i uzdiže uliva novu snagu i energiju. Ponos je srpska reč kojom je ispunjen treptaj našeg srca i jednog herojskog doba”, kazala je Dušica Davidoić zamenica gradonačelnice.

Manifestaciji je prisustvovao i državni sekreta Miodrag Kapor koji je poručio da naši borci, preci i žrtve koji je narod podneo nikada ne smeju da se zaborave, jer su oni zaslužni za našu slobodu.

Podsetimo, Narodnooslobodilački pokret (NOP) je bio pokret otpora u Jugoslaviji za vreme Drugog svetskog rata koji je predvodila Komunistička partija Jugoslavije. Oružanu silu pokreta otpora predstavljali su narodnooslobodilački partizanski odredi, stvarani tokom leta 1941. godine, koji su tokom 1942. godine prerasli u Narodnooslobodilačku vojsku Jugoslavije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 39 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 36 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend