Društvo

Od 1. marta besplatan prevoz za sugrađane starije od 75 godina

Foto: Pixabay
Nišlije starije od 75 godina od narednog meseca neće plaćati kartu u gradskom prevozu, bez obzira na visinu penzije, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

“Pravo na besplatan prevoz naših sugrađana primenjivaće se od 1. marta. Nadamo se da će situacija u gradskom budžetu u narednom periodu dozvoljavati da tu kategoriju sugrađana sa pravom na besplatni prevoz i širimo”, kazala je Vladislava Ivković pomoćnica gradonačelnice za komunalne delatnosti.

Ona je navela da u Nišu ima ukupno oko 18.500 penzionera starijih od 75 godina, ali da je jedan broj njih već imao pravo na besplatan prevoz.

“Takođe, doneli smo odluku, a imajući u vidu da dolazi do porasta penzija, nadležne službe prate kvartalno kretanje i korekcija penzija u narednom periodu i da u skladu da tim i mi vršimo korekciju o pravu na besplatan prevoz” ističe Ivković.

Podsetimo Gradsko veće je januara meseca usvojilo odluku da sugrađani stariji od 70 godina čija primanja ne prelaze 28.960 dinara dobiju besplatan gradski prevoz, a najavljeno je još jedno iznenađenje za nastarije sugrađane u martu mesecu.

Pogodnosti za penzionere sa teritorije našeg grada najavila je gradonačelnica u novogodišnjoj noći, družeći se s penzionerima u Mesnoj kancelariji “Mija Stanimirović”.

Ona je tom prilikom obećala da građani stariji 75 godina neće plaćati kartu u javnom gradskom prevozu. Kazala je, takođe i da će sugrađanima koji su zbog povećanja penzija izgubili pravo na besplatan gradski prevoz, ono biti vraćeno što je i učilila pred same izbore.

Inače, u Nišu pravo na besplatan prevoz imaju deca mlađa od 7 godina, učenici osnovnih škola, trudnice, određene kategorije osoba sa invaliditetom i pratioci osoba sa invaliditetom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend