Društvo

Od jula naplaćivanje ulaska u krug starog Kliničkog centra

Za ulazak u krug Kliničkog centra u Nišu će ipak biti naplaćivanja od jula, zbog, kako navode iz ove institucije, nepoštovanja saobraćajnih propisa u krugu starog dela .

Nova cena za ulazak u krug starog dela Kliničkog centra iznosiće 200 dinara jer se do sada, kako saopštavaju, svakodnevno dešavalo da vozila hitne pomoći ne mogu da prevezu bolesne zbog gužve.

“Zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa u krugu starog dela Univerzitetskog kliničkog centra Niš, UO UKC Niš doneo je odluku da reaktivira raniju odluku o naknadi za ulazak i zadržavanja vozila u krugu UKC Niš”, saopštavaju iz UKC-a.

Ističu da je glavni razlog to što se svakodnevno dešava da vozila za hitan prevoz pacijenata nisu u mogućnosti da nesmetano prevezu bolesne do određene klinike kao i da su parkiranim vozilima blokirani protivpožarni putevi.

Od 1.07.2021. kada počinje primena ove odluke, naknadu za ulazak i zadržavanje motornih vozila u krug UKC Niš u iznosu od 200 dinara na dnevnom nivou, plaćaće sva vozila izuzev sanitetskih vozila, vozila u kojima su nepokretni i teški pacijenti, vozila za prevoz pokojnika, vozila MUP-a, Vojske Srbije, JKP i taksi vozila kao i ona vozila koja vrše dostavu lekova, opreme i vozila gostiju Uprave UKC.

Zaposleni u UKC Niš, za ulazak sopstvenim vozilima u krug zdravstvene ustanove, imaće mogućnost kupovine mesečne propusnice po ceni od 1.000 dinara.

Onima koji ne žele da plaćaju naknadu za ulazak i zadržavanje motornih vozila u krug UKC-a, na raspolaganju su dva velika parkinga, kod Urgentnog centra i između starog i novog dela UKC-a u blizini Klinike za patologiju.

“Cilj reaktiviranja ove odluke, koja je podsećamo bila na snazi od 2013. do 2019.godine, je uvođenje reda na pristupnim stazama unutar kruga UKC Niš koji je u ovom momentu ozbiljno narušen”, poručuju iz UKC-a.

Podsetimo, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar je prilikom posete UKC-a, na otkrivanju spomen-ploče posvećene doktoru Miodragu Laziću najavio da će se angažovati stručnjaci koji će regulisati parkiranje na parkinzima Univerzitetskog kliničkog centra.

“Dao sam nalog da pronađu ljude koji se razumeju u parking prostor, jer nigde na svetu ne postoji da vi automobilom možete da dođete do ordinacije i da možete da se zadržite koliko hoćete. Svuda je najskuplji sat parkinga kada uđete u bolnicu. Na parkingu možete da se zadržite samo onoliko koliko je neophodno da ostavite pacijenta. Ovde će ovako doći do zagušenja, naići će saniteti, kola Hitne pomoći, neki hitni slučaj i neće moći da prođu jer će se svađati oko parking mesta“, rekao je tada Lončar.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend