Društvo

Od ponedeljka otvaranje bašti ugostiteljskih objekata do 22 sata

Nakon zasedanja Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa donete su nove odluke i relaksirane su pojedine mere. Tako je doneta odluka da se bašte ugostiteljskih objekata otvore do 22 sata. Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana takođe je produžen do 22 sata. Ove mere počinju da važe od ponedeljka.

Kako pišu pojedini mediji, otvaranje ugostiteljskih objekta u baštama moguće je samo uz poštovanje propisanih rigoroznih mera. Na ovoj sednici Kriznog štaba razmatrano je otvaranje i tržnih centara.

Međutim, kako su naveli, ako tržni centri budu počeli da rade, to se neće desiti pre srede. Da bi do toga došlo, mora da prođe još jedna provera i analiza situacije, kao i provera broja zaraženih koronavirusom.

Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta. Takođe, od ponedeljka se radno vreme produžava do 22 sata, umesto do 20 sati kako je do sada bio slučaj, odluka je Kriznog štaba.

Relaksaciju mera predložila je premijerka Ana Brnabić, iako su pojedini članovi Kriznog štaba imali stav da za to još uvek nije vreme. Ipak, na ovoj sednici Kriznog štaba, medicinski deo nije se usprotivio predlogu premijerke.

Brnabićeva je pre ovog zasedanja rekla da će se potruditi da se što više relaksiraju mere. Navela je da će se truditi da nađe balans sa lekarima. Epidemiolog branislav Tiodorović je povodom ovog zasedanja kazao da nije vreme za popuštanje mera dok se situacija ne stabilizuje.

A da li će kafići i restorani od ponedeljka biti otvoreni, zvanično će biti odlučeno nakon vikenda i procene epidemiološke situacije.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marvin Gaye
Za 0 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 2 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 5 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 9 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 12 minuta

Lie to Me

Jonny Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend