Društvo

Od sutra isplata u iznosu od 60 evra za nezaposlene

Image by moerschy from Pixabay
Od sutra počinje isplata u iznosu od 60 evra za sva nezaposlena lica koja su zaključno sa 15. aprilom bila prijavljena u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, dok od 17. juna počinje isplata za građane koji su se prijavili za 3.000 dinara, a primili su barem prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Isplata od države, koja se realizuje u okviru trećeg paketa mera pomoći za građane i privredu dobiće sva nezaposlena lica prijavljena na biro zaključno sa 15. aprilom. U odnosu na prethodna dva paketa, ovaj paket je po prvi put uključio i pomoć za nezaposlene.

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, ističe u utorak, 15. juna.

Isplata od 3.000 dinara počinje odmah u sredu, 16. juna, a prvo će leći na račune penzionera koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.

Od 17. juna će početi isplata za sve ostale građane koji su se za taj iznos prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol centra.

Pravo na 3.000 dinara ima oko 2,5 miliona vakcinisanih građana.

Za ovu meru podrške penzioneri nemaju potrebe da se prijavljuju, pošto će im stići automatski, dok se korisnici socijalne pomoći moraju prijaviti.

Procedura za prijavljivanje je ista kao i prilikom prijavljivanja za pomoć od 60 i 100 evra. Potrebno je uneti jedinstveni matični broj građana (JMBG), broj lične karte i naziv banke u kojoj imate račun.

Ukoliko nemate otvoren račun u banci, potrebno je da navedete naziv banke u kojoj želite da vam novac legne i nadležni će vam otvoriti račun. Drugi način za prijavu je putem telefona, odnosno kol centra.

Dokazi o vakcinaciji nisu potrebni jer se, kako je ministar finansija Siniša Mali kazao, svi podaci nalaze na sistemu eUprave

 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 20 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 17 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 13 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend