Društvo

Odbornik Stanković traži pojačane obroke za korisnike Narodne kuhinje, iz Grada kažu da je sve po propisu

Foto: Miodrag Stanković
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući kontinuirano snabdevanje hranom, kako radnim danima, tako i vikendom. Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice, resorno zadužena za socijalna pitanja kaže da je svaki Nišlija u stanju socijalne potrebe, kome su neophodni dodatni paketi namirnica sagledan i da niko nije ostavljen da gladuje.

Stanković kaže da je na poziv korisnika obišao punkt Narodne kuhinje iza Mesne kancelarije “Božidar Adžija” i uverio se u istinitost tvrdnji.

“Na osnovu razgovora sa njima i viđenog, zahtevam da se poveća obrok korisnicima ove usluge, kao i da se uz svaki obrok obezbedi voće. Unos vitamina je neophodan, posebno u ovom vremenu, kada je pristutna nepovoljna epidemiološka situacija, i od suštinskog je značaja za zdravlje ljudi“, smatra odbornik koalicije “Niš moj grad”.

Napominje da obroci koje korisnici Narodne kuhnje dobijaju nisu dovoljni za ceo dan, posebno kada se uzme u obzir da se njime hrane čitave porodice.

“Кorisnici Narodne kuhinje su cele porodice, jedan član dolazi da dobije obrok. Od tog jednog obroka hrani se više članova te porodice,” ističe odbornik i dodaje da se obroci dele samo radnim danima, kao i da  najsiromašniji građani vikendom ostaju bez obroka.

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice resorno zadužena za socijalna pitanja kaže da korisnici dobijaju obroke koji su propisani od strane Republičkog crvenog krsta ali i nadležnog Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i da je na evidenciji Centra za socijalni rad trenutno 1.000 takvih lica.

Davidovićeva objašnjava da obroci moraju da ispune određene nutricionističke vrednosti, te da se oni pripremaju u skladu sa tim. Takođe, kaže zamenica gradonačelnice, Grad poštuje sve praznike, te korisnici Narodne kuhinje dobijaju obroke unapred u vreme neradnih dana, odnosno državnih praznika.

Na pitanje novinara hoće li korisnici Narodne kuhinje hranu dobijati i vikendom, Davidovićeva je odgovorilila: “Ja vam odgovorno tvrdim da  svako ko je u stanju socijalne potrebe i kome je neophodno pružiti  dodatnu podršku u vidu osnovnih životnih namirnica to i dobije”.

Dodaje da je iz Budžeta grada za uslugu Narodne kuhunje  ove godie opredeljena suma od 31 miliona dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 31 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 27 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 23 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend