Društvo

Odvoz smeća od narednog meseca skuplji za oko 30 odsto

Foto: J.J.
Nišlije će od 1. avgusta sakupljanje i odvoz smeća plaćati za oko 30 odsto skuplje, odlučeno je na Gradskom veću. To znači da će umesto dosadašnjih 5,61 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora odvoz smeća građane koštati 7,30 dinara, dok će poslovni prostori umesto 9,44 plaćati 12,28 dinara po kvadratnom metru.

JKP “Mediana” je u junu predložila nove cene za sakupljanje i odnošenje smeća za stambene i poslovne prostore na  osnovu parametara rasta materijalnih troškova od 30 odsto i njihovog uticaja na troškove obavljanja delatnosti. Prema ovom predlogu  sakupljanje i odvoz smeća bi umesto 5,61 dinar po kvadratnom metru stambenog prostora poraslo na 7,30 dinara, a kada je reč o poslovim prostorima sa 9,44 na 12,28.

Predlog  JKP “Mediane” usvojilo je Gradsko veće na sednici, a odluka kako se navodi u Službenom listu Grada Niša stupa na snagu stupa već od 1. avgusta. “Daje se saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Javnog-komunalnog preduzeća “Mediana” Niš o cenama usluge sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada”, piše u Službenom listu Grada Niša.

Gradsko veće je takođe odorilo odluku Toplane da poveća cenu varijabilnog dela grejanja sa dosadašnjih 5,53 dinara na 5,72 po kilovat satu, a razlog je kako se navodi u obrazloženju porast cena energenata – gasa, mazuta i ulja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 26 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend