Društvo

Oko 13 miliona iz gradskog budžeta za održavanje mobilijara JKP “Mediani”

Za dečije moblijare, njihovo održavanje, nabavku i popravku JKP "Mediana" dobiće oko 13 miliona dinara iz gradske kase, prema Programu sa kojim su izašli pred Gradsko veće, što je za devet miliona manje nego 2020. godine.

Ljuljaške, klackalice, tobogani i ostali dečiji mobilijari će gradski budžet koštati 13 miliona dinara. JKP Mediana ima obavezu da za taj novac održava, popravlja i nabavlja nove mobilijare u parkovima za decu.

JKP “Mediana” je predložila, a Gradsko veće dalo saglasnost da joj se da novac sa kojim će da raspolaže. Prema programu održavanja urbanog i dečijeg mobilijara za 2021. godinu , za izgradnju novih i popravku i održavanje mobilijara ove godine planiraju 9 miliona dinara manje nego što su izdvojili prošle.

“Program održavanja urbanog i dečijeg mobilijara koji predlažemo za 2021. godinu iznosi 12.905.000 dinara, dok je u 2020. iznosio 22 miliona dinara”, navode iz preduzeća. U Programu “JKP Mediana” se navodi da za popravku i održavanje klupa, korpi za otpatke, kao i za rezervne delove za postojeće i nove dečije mobilijare, zatim za novi urbani mobilijar i popravku i održavanje postojećih i novih dečijih mobilijara, ove godine planiraju da izdvoje 5.126.687 dinara.

Iz ovog preduzeća navode podatke prema kojima će izrada i montaža novih klupa koštati 1.778.242 dinara, a za nabavku i montažu novog urbanog mobilijara prema Katalogu urbane opreme grada Niša i novog dečijeg mobilijara izdvojeno je oko 6 miliona dinara.

Protekle, ali i početkom ove godine , sugrađani  su upozoravali na loše stanje mobilijara, a u parkovima su se mogle videti polomljene klackalice i ljuljaške rizične za korišćenje.

Iz Medijane su za City Smart radio rekli da su na meti vandala najčešće kante za smeće, kako stare, tako i nove, a skoro je  tako i oštećen i dečji mobilijar u parku Svetog Save. Mobiljar je saniran, a iz Medijane pozivaju građane da im jave ukoliko primete čin vandalizma, bilo da su u pitanju kante, klupe ili dečiji mobilijari.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 6 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 3 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 55 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend