Društvo

„Oko sokolovo“ će budno motriti na niške ulice i posle 21h, ali i vikendom

"Oko sokolovo" će umesto do 21 sat kao do sada niškim ulicama krstariti do ponoći i kontrolisati da li su vozači propisno parkirali svoje automobile, najavljuju nadležni. Od kog datuma se vreme rada "Oka sokolovog" menja nisu pecizirali, ali su istakli mogućnost da na ulicama bude i vikendom.

„ꜥOko sokolovoꜥ će morati da promeni radno vreme koje je do sada bilo do 21 sat uveče, pošto smo videli da se na ulicama mnogo toga dešava od 21 sat do ponoći. I naravno da radi vikendom. Jedino tada ćemo sa sigurnošću moći da kažemo da je red uspostavljen „, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dodala je da trenutno ima mnogo manje kazni nego kada je “Oko sokolovo” stiglo u Niš, što, objašnjava Sotirovski, znači da je koliko-toliko rešen problem saobraćaja u gradu.

O prednostima rada sistema naplate i kontrole parkiranja govorili su pre par meseci iz JKP „Parking servisa“ koji su tom prilikom istakli da se uvođenje „Oka sokolovog“ pokazalo vrlo efektnim. Međutim i pored svih pohvala nadležnim građani se često žale te su protestom čak pokušali da ga ukinu, ali se to nije desilo.

Takođe „Oko sokolovo“ se pokazalo i kao slabovido kada je reč o parking mestima za osobe sa invaliditetom jer sistem ne prepoznaje nalepnice, što je još jedan od problema sa kojim se suočavaju Nišlije, a da i bukvalno ne vidi mesta za osobe sa invaliditetom pokazao je i nedavni slučaj kada su ih sugrađani usnimili u momentu kada su se parkirali upravo na takvom mestu.

Podsetimo, Oko sokolovo je u Niš stiglo 1. jula, a građani u prvih mesec dana nisu kažnjavani već samo opominjani da su se pogrešno parkirali i načinili prekršaj.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Molim vas prvo obezbedite parking mesta da možemo da se parkiramo. A onda kažnjavanje . Ja imam godišnji parking plaćeno i nema gđe da parkiram . Razmišljajte malo u tom pravcu .

Trenutno na radiju

Virgins
On Air!

Rich Girls

Virgins
Sam Smith
Za 1 minut

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
James
Za 4 minuta

Getting Away With it All Messed Up

James
Wyman Low
Za 8 minuta

New Dream

Wyman Low
Kesha
Za 12 minuta

Woman

Kesha

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend