Društvo

“Oko sokolovo” na gradskim ulicama već u toku meseca, najavljuju nadležni

auto
Foto: Pixabay
Odbornici niške Skupštine usvojili su odluku o uvođenju sistema za kontrolu i naplatu parkiranja "Oko sokolovo". Prema rečima predsednika lokalnog parlamenta Bobana Džunića "Oko sokolovo" će se na gradskim ulicama naći tokom juna meseca.

Direktor JKP “Parking servisa” Dejan Dimitrijević je za Skupštinskom govornicom objasnio da će Odluka o upravljanju javnim parkiralištima uskladiti kontrolu i naplatu parkiranja sa uvođenjem novih tehnologija.

“Plaćanje usluge parkiranja unapred (po započetom satu) vršiće se isključivo elektronskim putem, tako što korisnik kupuje elektronsku parking kartu: slanjem poruke preko mobilnih operatera, mobilnom aplikacijom za plaćanje instaliranom na mobilnom uređaju ili na odgovarajućim prodajnim mestima”, navodi se u obrazloženju.

Kako je nadevedeno, nepropisno parkiranje vozila kontrolisaće će Komunalna milicija, dok će JKP “Parking servis” kontrolisati vozila parkirana na opštim parkiralištima. Oni će razmenjivati informacije, preduzimati zajedničke mere i  koristiti vozila sa sistemom “Oko sokolovo”.

Novi sistem će, kažu nadležni, rešiti problem nepropisnog parkiranja, smanjiti gužve i zagađenje, ali isto tako i doneti nove prihode koji će se sliti u gradsku kasu. Sa druge strane opozicija smatra  da  je ovo još jedan namet za Nišlije, jer će kako kažu građani plaćati “drakonske” kazne za nepropisno parkiranje, a problem parkirališta i dalje neće biti rešen.

Podsetimo, tender je raspisan pre skoro godinu dana, a posao su dobili beogradski “Parking servis” i firma “Prokomsoft” iz Novog Sada, dok je firma “Easy park”, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor “Parking servisu” iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 22 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 15 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 11 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend