Društvo

“Oko sokolovo” od jula na ulicama, do kraja godine u Niš stiže i “Zeleni pauk”

Foto : Pixabay
"Oko sokolovo" će od 1. jula kontrolisati sistem parkiranja u gradu, najaviljuju čelnici grada. Prema najavama građani koji se budu nepropisno parkirali prvi mesec od uvođenja ovog sistema, neće biti kažnjavani, već samo opomenuti.

“Oko sokolovo će na našim ulicama biti od prvog jula. Prvih dana će to biti samo opomene, bez pravih kazni. Od prvog avgusta ćemo morati malo i da se kažnjavamo, sve u cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja u gradu”, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sotirovski objašnjava da za one vozače koji zaustave čitav saobraćaj, uz kako kaže “četiri migavca” Oko sokolovo biti jedini spas. “Verujemo da će Oko sokolovo pomoći u rešavanju tog saobraćajnog problema. Napravljen je taj sistem za prepoznavanje tačno parkiranih vozila na mestima gde je to predviđeno. Napravljena je maršruta kojim ulicama će se kretati i verujem da će ta dva vozila nama i te kako pomoći“.

Gradonačelnica je najavila da će do kraja godine JKP Parking servis nabaviti i jednog Zelenog pauka, jer je kako kaže mnogo vozača koji svoja vozila parkiraju na zelenim površinama, te da će kazne za nešto tako verovatno biti mnogo veće nego kada se vozilo ulanja sa neke druge površine.

Podsetimo, tender je raspisan pre skoro godinu dana, a posao su dobili beogradski “Parking servis” i firma “Prokomsoft” iz Novog Sada, dok je firma “Easy park”, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor “Parking servisu” iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ajte molim vas korupcija u Nisu ma nema sanse prosto sam zacudjen da uopste tako nesto i spominjete pa gradonacelnica nam je dala most i fontanu koji su se gradili duže od keopsove piramide samim tim postaju svetsko cudo

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 8 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 12 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend