Društvo

Oku sokolovom i dalje potrebna dioptrija – bahato se parkirali na mestu za osobe sa invaliditetom

Foto: M.P. Fejsbuk
Fotografija vozila Oko sokolovo parkiranog na mestu predviđenom za osobe sa invalidtetom na društvenim mrežama, razljutila je građane koji navode da ista pravila ne važe za sve. Sa druge strane, osobe sa invaliditetom, kojih se ovo direktno tiče, kažu da se osećaju poraženo jer pored toga što je Oko sokolovo slabovido kada su oni u pitanju, što pokazuje nedavni slučaj nemogućnosti očitavanja nalepnica, sada se suočavaju i sa drugim problemom – zauzećem parking mesta od strane onih koji bi ista trebalo da kontrolišu. Iz Komunalne milicije navode da su upoznati sa situacijom i da nije sve onako kako se čini, a kako je - ne mogu da pojasne pre ponedeljka.

Od kada se sinoć pojavila na društvenim mrežama fotografija Oka sokolovog koje, kako se može videti, evidentno krši pravila parkiranja, jer se nalazi na mestu predviđenom za osobe sa invaliditetom, komentari ne prestaju.

“Svaki put sam pod stresom kad se vraćam kući kolima, nikada nema mesta ispred zgrade, treba da stanem, da izvadim invalidska kolica, popnem decu gore, i vratim se kružnim, da bih našla mesto, a sve to se pogoršalo od kako mi Soko krstari ulicom… A onda vidim ovo… Moram da priznam da sam potpuno poražena”, napisala je jedna sugrađanka na Fejsbuku.

Dok jedni smatraju da pravila ne važe za sve, drugi smatraju da bi nadležni trebalo da reaguju, osobe sa invaliditetom se, kažu,  osećaju poraženo, načelnik Komunalne milicije Dejan Kovačević na pitanja novinara naše redakcije odgovara da je upoznat sa situcijom i da nije baš tako kako se u javnosti plasira, a kako je nismo uspeli da saznamo jer je, kako je naglasio u mejlu, trenutno odsutan zbog privatnih obaveza, te objašnjenje može da pruži u ponedeljak.

„Odsutan sam zbog nekih privatnih obaveza, vraćam se za Niš sutra. Upoznat sam, i nije to tako kao sto se piše i spinuje. Pozovite me u ponedeljak i ja ću vam sve objasniti“, napisao je Kovačević u odgovoru.

Podsetimo, Oko sokolovo je u Niš stiglo 1. jula, a građani u prvih mesec dana nisu kažnjavani već samo opominjani da su se pogrešno parkirali i načinili prekršaj.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Des Ree
Za 0 minuta

You Gotta Be

Des Ree
Alexia
Za 3 minuta

Non Lasciarmi Mai

Alexia
Dance With a Stranger
Za 7 minuta

The Invisible Man

Dance With a Stranger
Blu Cantrell
Za 11 minut

Swingin

Blu Cantrell
Chris Isaak
Za 15 minuta

Blue Hotel

Chris Isaak

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend