Društvo Hronika

Opozicija smatra da su trovanje u Aleksincu izazvale nepregledane sirovine

Foto: Pixabay
Pet dana nakon trovanja u aleksinačkoj fabrici „Magna” poslanici Srđan Milivojević i Đorđe Stanković posetili su Aleksinac i tom prilikom istakli da moguć razlog trovanja leži u sirovinama koje nisu prošle sanitarni pregled, te se trovanje nije dogodilo zbog lepka, kako je prvobitno rečeno.

Poslanik Srđan Milivojević naveo je da nadležni državni organi odgovornost za trovanje prebacuju na zaposlene. Milivojević je napomenuo da do trovanja nije došlo zbog lepka, kako je prvobitno rečeno, već zbog sirovina koje se koriste u procesu prozvodnje. Kako je naveo, sirovine nisu prošle neophodne sanitarne preglede. Ipak, kako je naveo, odgovor nadležnih organa je izostao. „Imamo ćutanje zvaničnih organa”, istakao je on.

Da li je sanitarni pregled zaista izostao, u kakvom je stanju bila koža sa kojom se radi, kakvim hemikalijama je tretirana i da li u magacinu još uvek ima opasnih materija neka su od pitanja na koja Milivojević traži odgovor. Pripadnici opozicije zahtevaju da se što pre utvrdi šta je razlog trovanja. „Posebno zahtevamo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su do ovoga doveli”, zaključuje Milivojević.

Đorđe Stanković navodi da odgovornost za trovanje radnika treba da snosi i predsednik Opštine Aleksinac, jer je zahtevao da se radnici vrate u fabrike, što je dovelo do ponovnog trovanja.  Stanković je ovom prilikom pomenuo da će za tri do četiri nedelje predstaviti novi program koji imaju za Aleksinac, a što će pozitivno uticati na grad.

Podsetimo, zbog trovanja u fabrici „Magna” u Aleksincu, koje se dogodilo 17. januara, pregledano je ukupno 105 pacijenata, a šestoro je poslato UKC-u u Nišu. Dan kasnije, još 57 radnika potražilo je pomoć zbog trovanja.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Swinging Blue Jeans
Za 1 minut

You're No Good

Swinging Blue Jeans
Elvis Presley
Za 3 minuta

Maries the Name His Latest Flame

Elvis Presley
Vila Filozofina
Za 5 minuta

Dodji Da Ti Pokazem

Vila Filozofina
Bulevar
Za 9 minuta

Trenutni Lek

Bulevar
Elektricni Orgazam
Za 12 minuta

Zasto Da Ne

Elektricni Orgazam

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend