Društvo

Opština Medijana ostaje pri odluci da organizuje doček uprkos molbi da se novac preusmeri bolesnom detetu

Humanitarka Marina Adamović predala je molbu Gradskoj opštini Medijana da se novac namenjen za doček Srpske Nove godine preusmeri za lečenje Mihajla Stamenkova, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Međutim, predsednik opštine, Nebojša Kocić kaže da to nije moguće jer su sredstva za doček namenski opredeljena budžetom.

Marina Adamović objašnjava da Mihajlo nema vremena i da mu je lek koji jošta 400.000 evra neophodan da bi ostao na nogama.  Zbog toga je zamolila čelnike gradske opštine da novac namenjen proslavi Srpske nove godine uplate na račun obolelog 11-godišnjaka i pomogmu mu da sutra dočeka na nogama.

Adamovićeva je molbu predala Opštini, jer kako kaže na njen mejl nisu odgovorili. Na terenu smo sreli i sugrađanku koja je došla da pruži podršku i pridruži se humanom apelu.

“Došla sam da pružim podršku jer smatram da je jedan ljudski život mnogo prreči od održavanja koncerta. Imam malo dete, ali i da ga nemam, mišljenja sam da to dete kome danas pomognemo sutradan može mnogo toga da učini i za zaslužuje da živi”, kaže Nišlijka.

Uprkos humnom apelu i peticiji koju je potpisalo preko 1000 građana, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić kaže da novac koji su izdvojili za koncert ne može biti preusmeren jer je namenski, budžetom, predodređen za doček.

“Ja sam uvek za to da se pomogne i detetu treba pomoći, ali u ovom slučaju to nije moguće – nenamenski potrošiti sredstva. Nemoguće je uraditi  to što se traži od nas jer je novac namenski opredeljen budžetom i usvojen na Skupštini decembra meseca”, kaže Kocić i dodaje da je doček u parku Svetog Save tradicija koja se neguje već petnaest godina.

Podsetimo Opština Medijana za doček Pravoslavne Nove godine izdvaja 1,75 miliona dinara odnosno 15.000 evra za nastup pevačice Anđele Vujović, publici poznate pod imenom Angellina.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 40 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 37 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 29 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend