Društvo Obrazovanje

OŠ ,,Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi sadi Đoletov park

Foto: OŠ ,,Branislav Nušić", Facebook
U dvorištu osnovne škole ,,Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi, biće napravljen ,,Đoletov park". U njemu će biti zasađeno simboličnih 68 sadnica belog bagrema, srazmerno broju godina koje je pevač imao kada je preminuo.

,,Odlučili smo da posadimo 68 sadnica belog bagrema, mađarskog, onog o kom je pevao.  I da jedan deo dvorišta, gde ima mesta pretvorimo u Đoletov park”, kazao je  Marko Ristić, direktor škole.

Objašnjava da razloga za ovaj čin pregršt. Postoje ekološki i edukativni razlozi. Zaštita životne sredine i bolji kvalitet vazduha. Pored toga, kako kaže želeli su da odaju  počast Panonskom mornaru  uz čije pesme su stasale,učile, volele i patile mnoge generacija. Ali isto tako ovaj park biće posvećen svim žrtvama koronavirusa.

,,O ekološkim i edukativnim ne moramo pričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od Kovida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti,” kaže Ristić. Napominje da će sadnice stići u toku naredne nedelje.

Osnovna škola ,,Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi poznata je po botaničkoj bašti, u kojoj se nalaze 42 familije biljaka i 217 stabala raznovrsnog drveća.

Podsetimo Đorđe Balašević preminuo je juče od posledica koronavirusa u 68 godini života.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali