Društvo

Osnovci sakupili više od 250.000 dinara novčane pomoći za druga čiji je stan izgoreo u požaru

Foto: J.J.
Učenici osnovne škole "Učitelj Tasa" organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava za druga iz odeljenja koji je ostao bez krova nad glavom u požaru koji se dogodio prošlog petka u ulici Nikole Pašića. Akcija je naišla na veliki odziv građana, a humani osnovci su uspeli da sakupe 256.000 dinara.

Inicijator akcije je učenik Rastko Cvetičanin koji je kako kaže želeo da učini nešto lepo za svog druga iz odeljenja Petra. “Za požar sam saznao odmah sutradan i odmah sam putem svog instagram profila uputio apel našim sugrađanima da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava,” kazao je Cvetičanin za City Smart radio na jednoj od akcija.

On je tom prilikom istakao da očevikao toliki odziv građana. Na prvoj akciji koja je održana za vikend nakon požara, kod bukera na Margeru sakupljneo je 75.000 dinara, dok je na drugoj akciji koja je održana ispred škole sakupljeno još 56.000. Akciju humanih osnovaca podržali su njihovi nastavnici ki roditelji. U školi je sakupljeno još 125.000 dinara. Pored novčane pomoći humane Nišlije su donirale i garderobu za porodicu.

Podsetimo prošlog petka, pola sata pre ponoći izbio je požar u ulici Nikole Pašića. U požaru nije bilo povređenih. Potpuno su izgorela dva stana, dok je treći vidno oštećen. Uzrok požara još uvek nije poznat.

Požar je izbio u stanu na drugom spratu, a zatim se vatrena stihija proširila i da treći i četvrti sprat. Kako su nam kazali u policiji požar je izbio u stanu koji je okrenut suprotno od ulice pa su vatrogasci morali da koriste korpu-dizalicu kako bi evakuisali stanare sa četvrtog sprata. Angažovano sedam vatrogasnih vozila, a u akciji gašenja požara učestvovalo je 24 vatrogasca.

Sotirovski je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazala da će Grad novčano pomoći dvema porodicama čiji su stanovi potpuno izgoreli u požaru, ali nije precizirala koliko novca će dobiti ni kada.

U nedelju 16. maja biće organizovana još jedna akcija prikupljanja pomoći za porodicu koja je ostala bez krova nad glavom u porti Saborne ckve u Nišu.  Građani koji žele da pomognu mogu to da učine u periodu od 15:30h do 19h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 35 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 31 minut

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 27 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend