Društvo

Osnovni sud u Nišu predložio da se suđenje Bjelogrliću izmesti u Beograd

foto: City Smart
Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću za napad na reditelja Predraga Antonijevića, moglo bi da se nastavi u Beogradu ukoliko Viši kasacioni sud prihvati predlog Osnovnog suda u Nišu.

U Osnovnom sudu u Nišu kažu “da je sudija koji postupa u predmetu predložio je da Vrhovni kasacioni sud odredi Prvi osnovni sud u Beogradu kao mesno nadležan, iz razloga celishodnosti shodno odredbama člana 33 Zakonika o krivičnom postupku”.

Kako stoji u članu 33, objašnjavaju iz Suda, nadležni sud  se može promeniti, ako je očigledno da će se tako lakše sprovesti postupak ili ukoliko postoje drugi važni razlozi.

Dodaju da odluka još nije doneta i da o njoj odlučuje Viši kasacioni sud.

Inače, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je pre oko dve nedelje podnelo optužni predlog protiv Bjeloglića i predložilo kaznu zatvora od šest meseci zbog nasilničkog ponašanja.

Podsetimo, Bjelogrlić je letos u Nišu bio zbog Filmskih susreta, a incident se desio u u Ambasadoru u noći 22. avgusta. Dešavanja od te noći izazvala su veliku pažnju javnosti, a čitav događaj je dobio političku notu.

Međutim, uprkos incidentu koji se dogodio tog 22. avgusta, Dragan Bjelogrlić je proglašen glumcem treće večeri festivala za ulogu Hadži Trifuna u filmu “Nečista krv – Greh predaka”, a Letnjom pozornicom se orio gromoglasni aplauz koji je potrajao čak nekoliko minuta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend