Društvo

Ostavka načelnika komunalne milicije, gradonačelnica prvo rekla nije zvanično, posle da je lažna vest

Foto: City Smart
Prethodnih dana u medijima su se pojavile informacije da je načelnik komunalne milicije Goran Đorđević dao ostavku posle samo devet dana provedenih na toj funkciji. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prvo je rekla kako ta informacija nije zvanična da bi danas na konferenciji za medije kazala kako je to lažna vest.

Naime, kako su niški mediji izveštavali, ostavka se dogodila nakon što je Đorđević prisustvovao razgovoru sa gradonačelnicom. Nakon što je rasturena kovid žurka sa preko 200 ljudi, komunalni milicajci su, navodno, tražili bolje uslove rada. Pošto dogovor nije postignut, načelnik je podneo ostavku, prenele su Južne vesti.

Sam Đorđević se ovom prilikom nije oglašavao, ali se oglasila gradonačelnica. Ona je tada kazala da ostavka nije zvanično podneta, a da će javnost biti obaveštena kada se to bude dogodilo.

Međutim, na pitanje novinara o tom slučaju, gradonačelnica je izjavila da ne zna kome bi uopšte Đorđević mogao da podnese ostavku.

“Načelnik nije ni funkcioner niti službenik na položaju da bi mogao da podnese ostavku. Ne znam ni kome bi podneo ostavku. To treba da pitate onoga ko je izmislio da je načelnik podneo ostavku”, navela je Sotirovski. Ona je dodala da Đorđević nikome nije rekao da ne želi da bude na toj funkciji.

“On nije najavio da ne želi da bude na toj funkciji ni meni ni načelnici za komunalne delatnosti”, istakla je gradonačelnica. Ona je naglasila da su to netačne informacije.

Ipak, prema pisanju medija, Đorđević se nalazi u nezavidnoj poziciji. Komunalni milicajci zahtevaju da se uredi smenski i prekovremeni rad, a kazali su i da se ne osećaju bezbedno na radu, prenose mediji.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 18 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend