Društvo

Otvara se SOS dečja linija

Foto: Pixabay
U okviru Savetovališta za decu žrtve nasilja biće otvorena i SOS dečja linija, koja bi sa radom trebalo da počne uskoro, najavikla je Sonja Šćekič, direktorka sigurne kuće u okviru koje posluje Savetovalište. Poziv je besplatan, a deca i mladi uzrasta od 6 do 18 godina moći će anonimno a prijave bilo koji oblik nasilja.

Savetodavni telefon odnosno dečja SOs linija u okviru koje će deca i mladi moći da prijave nasilje ili potraže pmoć u rešavanju nekog problema trebalo bi da počne sa radom već narednog meseca.

„Uskoro počinje sa radom SOS dečja linija, odnosno savetodavni telefon koji će biti bespalatan, anoniman i na koji će moći  da se jave deca i mladi uzrasta od 6 do 18 godina. Naši stručni radnici su prošli akreditovani program pr par dana“, kazala je Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće.

Šćekić je dodala da su besplatnu telefonsku liniju već dobili, a nakon potpisivanja ugovora o donatorsvu sa teefonskom kompanijom početkom decembra, počeće sa radom SOS linija.

„Deca i mladi će moći da porazgovaraju sa našim savetnicima o problemima koji ih muči. Deca kao i odrasli imaju različite probleme, ti problemi mogu da se odnose na nasilje, ali ne moraju, mogu da se odnose na probleme sa socijalnim okruženjem, ili neki problem sa učenjem. Bez obzira o kom se problemu radi mogu da pozovu i dobiju pomoć u njegvom rešavanju“, navodi Sćekić.

Podsetimo, Savetovalište za decu žrtve nasilja otvoreno je početkom septembra meseca u okviru Sigurne kuće i prvo je takve vrste u Srbiji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alessia Cara
Za 0 minuta

Here

Alessia Cara
Zemlja Gruva!
Za 3 minuta

Krugovi

Zemlja Gruva!
Artan Lili
Za 6 minuta

Prica

Artan Lili
Iriefm
Za 10 minuta

Klizis

Iriefm
Paul Anka
Za 14 minuta

You Are My Destiny (Live)

Paul Anka

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend