Društvo

Otvoren javni poziv za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i zamenu ložišta, građani mogu da se prijave do 15. oktobra

Foto: Pixabay
Otvoren je javni poziv za sufinansiranje mere energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada. Građani koji žele da zamene stolariju, urade hidroizolaciju, postave toplotne kolektore za dogrevanje vode ili zamene peći kotlovima na pelet i gas mogu da se prijave do 15. oktobra.

“Pozivamo sva domaćinstva u Nišu koja bi želela da zamene stolariju, da rade na termoizolaciji, zatim termoizolaciji sa hidroizolaciji sa merama ispod krovnog pokrivača,  zamene postojeće peći kotlovima na gas i pelet, nabave toplotne pumpe i kolektore za dogrevanje tople vode da konkurišu”, navodi Ivan Pavlović iz KLER-a.

Pavlović objašnjava da je procedura dosta pojednostavljena i da građani sada mogu mnogo brže i lakše da nabave neophodnu dokumentaciju.

“Procedura je jednostavna, pored popunjenog obrasca neophodno je dostaviti kopiju lične karte svih članova domaćinstava ili kopiju zdravstvene knjižice u slučaju da u domaćunstvu ima maloletnih lica sa izjavom da žive na toj adresi, kopiju računa električne energiju kao i poresko uverenje koa i predmir i predsračun sa liste privrednih subjekata”, objašnjava Pavlović i dodaje da će KLER kao organ po službenoj dužnosti nabaviti  uverenje lokalne poreske administracije i  list nepokretnosti.

Kada je eč o stambenim zajednicama koje mogu da konkurišu za sredstva  Pavlović objašnjava da je i ta procedura dosta pojednostavljena. “Važno da su na Skupštini stanara doneli odluku o tekućem ili investicionom održavajnju gde je data saglasnost za određenu meru, da se popune formulari, jedan opšti za stambenu zgradu i drugi za pojedinačne stanove koji se prijavljuju, kopiju  ličnik karata prijavljenih i predmir i predsračun sa liste privrednih subjekata”.

Za ove mere izdvojeno je  34 miliona dinara od ukupnih 40 iz Fonda, s tim što je 6 miliona opredeljeno za nabavku solarnih panela, za šta će se javni poziv raspisati u narednih mesec dana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend