Društvo Muzika

Otvoren konkurs za volontere na “Nišvillu”

Foto: Foto: Zoran Ćirić i Nišville Jazz Festival promo
Otvoren je konkurs za volontiranje na Internacionalnom festivalu džez muzike "Nišvillu". Volonteri će biti podeljeni u osam sektora u skladu sa interesovanjima, a konkurs je otvoren do 1. jula.

Nišville Jazz Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program, saopštavaju iz Nišvila.

Na konkurs mogu da se prijave kandidati koji imaju minimum 15. godina. Volontiranje na Nišvilu podrazumeva angažovanje od 05. do 15.avgusta 2021. godine, a biće angažovano 200 mladih. Prijava se vrši  popunjavanjem formulara na zvaničnom sajtu festivala. Kandidati će biti pozvani na razgovor koji će se održati u periodu od 5. do 15. jula 2021, nakon čega sledi odabir kandidata.

Volonteri će biti podeljeni u 8 različitih sektora, koje čine: Domaćin publike – obavlja aktivnosti vezane za doček publike, od pregleda karata, zamenu ulaznica za narukvice, do usmeravanja i sprovođenja publike u glavnom festivalskom prostoru. Domaćin muzičara – brine o muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu.

Marketing – obavlja aktivnosti koje se tiču brendiranja festivala i sponzora, od aktivnosti vezanih za postavku reklama do aktivnosti na reklamnim pultovima. Press – obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije press službe festivala.

Tehnička podrška – obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina i tehničkoj realizaciji na glavnim stejdževima, kao i na svim ostalim binama i scenama Nišville festivala. Logistika – Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa, kao i u centralnom festivalskom prostoru. Takođe, sektor Logistike će pomagati u keteringu za izvođače i tehničko osoblje festivala.

Radionica – obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa. Obezbeđenje – obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi profesionalnog obezbeđenja na svim festivalskim lokacijama.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva. 2012. godine Nišville volonterski tim dobio je priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jungle
Za 0 minuta

Talk About it

Jungle
Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Za 3 minuta

Wherever You Go

Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Beth Hart & Joe Bonamassa
Za 6 minuta

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa
Mando Diao
Za 11 minut

Money

Mando Diao
Kaiser Chiefs
Za 14 minuta

Indoor Firework

Kaiser Chiefs

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend