Društvo

Otvoren vrtić “Brodić” u Brzom Brodu, 125 mesta za mališane

Nakon više godina izgradnje i nekoliko probijenih rokova završen je vrtić "Brodić" u niškom naselju Brzi Brodu. Novoizgrađeni vrtić je opremljen zahvaljući fondaciji Novak Đoković, a u njemu ima mesta za 125 mališana.

Fondacija Novak Đokivić je kompletno opremila sve prostorije novim nameštajem, igračkama, knjigama i krevetima za spavanje, U opremanje ovog vrtića uložen je deo sredstva prikupljenih u okviru  novogodišnje kampanje “Sezona darivanja”

Maja Kremić nacionalna direktorka Fondacije ističe da je ovo samo početak saradnje, te da je u planu otvaranje i opremanje drugih predškolskih ustanova u Nišu.  “Naša sezona darivanje pored toga što je omogućila da opremimo pet radnih soba i nova mesta za decu takođe govori o tome koliko je važno da se svi ujedinimo, da se udružimo”, kazala je Kremić.

Vrtić “Brodić” moći će da primi 125 mališana i imaće stariju jaslenu grupu, dve mešovite grupe kao i dve grupe predškolaca. Izgradnjom ovog vrtića smanjena je lista čekanja u JP “Pčelica” na kojoj se prema rečima direktorke te ustanove, Svetlane Mitić  trenutno nalazi oko 500 mališana.

“Brodić”  je izgrađen na prostoru nekadašnje stare škole i zauzima površinu od oko oko 883 kvadrata. Njegova izgradnja počela je krajem 2018. godine, a rok za završetak radova je probijan u više navrata. Kako je ranije rečeno vrednost radova je oko 39 miliona dinara.

Fondacija Novak Đoković je od svog osnivanja do sada opremila, rekostruisala ili adaptirala 52 vrtića uključujući i ovaj.

Podsetimo, Fondacija Novak Đoković je u okviru donatorske kampanje obezbedila sredstva za adaptaciju i opremanje jednog dela Mesne kancelarije “Božidar Adžija”, na Bulevaru Nemanjića u kojoj će biti smeštene prostorije vrtića “Lane”. U ovom vrtiću biće mesta za oko 100 mališana iz ovog dela grada.

Fondacija je osnovana 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
On Air!

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 10 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 14 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend