Društvo Zabava

Palilulsko veče proteklo u duhu pesme i igre

Foto: City Smart, arhiva
Centralno mesto dešavanja sinoć je bila opština Palilula, u kojoj je organizovano "Palilulsko veče" Nišlije su proslavile slavu kako dolikuje: uz igru, pesmu i posluženje, koje su spremali majstori južnjačke kuhinje.

Tradicionalna manifestacija okupila je Nišlije i nije bilo važno jesu li sa Palilule, Durlana ili nekog drugog dela grada, važna je bila muzika koja je dirnula i povezala južnjačka srca.

“Prošla godina je bila teška, donela je puno izazova i promenila naš život i navike iz korena. Željni smo druženja, muzike, igre, željni smo da se zabavimo”, kazala je jedna devojka. Dodaje da joj je drago da se život vratio u Niš. “Nadam se da će na leto biti koncerata i da ćemo ponovo moći da zapevamo iz sveg glasa,kao večeras.”

Nastup Bate Zlatkovića razgalio je Nišlije koje su zajedno sa njim zapevale uz pesmu “A be Da be”. Melodija poznate pesme ujedinila je publiku, a pesma je odzvanjala Palilulom.

Veče je nastavljeno u istom maniru, a pred publikom je nastupila rok grupa “Kramer” koja je atmosferu dovela do usijanja. “Živim za rok”, kazao je jedan mladić.

Gost Palilulske večeri bio je i Gale koji je izveo neke od  najvećih hitova grupe “Kerber”. Poslednju pesmu te večeri otpevao je na bis, a na radost svih okupljenjih najavio je i koncert. “Ovo je moj omiljeni bend, ne mogu da dočekam da ih ponovo čujem uživo i da zapevam “Svetog Nikolu”, ta pesma me dira u srce”, kazala je jedna sugrađanka.

Pred publikom su nastupili  i “La Campanela”, “Groš”, “Varošani” i “Crne mambe”, a za pred samo zatvaranje manifestacije i DJ.

U kulturno – umetničkom delu programa publici su se predstavili niški književnici: Ana Ilić, Negosava Stanojević, Nebojša Ozimić, Časlav Sibinovića, Vlada Vučkovića i Dejan Stojiljkovića, čije promocije knjiga nas tek očekuju, a izveden je i insert iz predstave “Zona Zanfirović”. Predstava će biti  izvedena u subotu od 19h u Velikoj sali Niškog kulturnog centra, na poklon svim Nišlijama i onima koji se tako osećaju.

Udruženje ugostitelja i turističkih poslenika Niš pobrinulo se za posluženje, gostiju, a vrsni kuvari  takmičili su se spremanju ribljeg kotlića. “Osećam se kao na slavi, kaže kroz smeh jedan Nišlija i dodaje da je riblja čorba jako ukusna.”

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 18 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend