Društvo

Parking servis uklonio koševe sa igrališta na Bulevaru Nemanjića, jedan od koševa osvanuo u naselju Nikola Tesla, lokacija drugog nepoznata

Foto: čitalac
Stanovnici ulice Pariske komune na Bulevaru Nemanjića su nakon dvadeset godina, ostali bez koševa koji su sami platili i postavili u svoje naselje. Naime, radnici JKP "Parking servisa" su juče ujutru uklonili koševe bez prethodnog obaveštenja građana, a jedan od koševa je već sledećeg jutra osvanuo na igralištu u naselju Nikola Tesla u Gradskoj opštini Niška Banja, za čije uređenje su meštani pre dva meseca najpre pokrenuli inicijativu, a potom i predali zvaničnu molbu nadležnoj opštini.
Foto: T. Todorović

Stanari Bulevara Nemanjića su juče ujutru zatekli prizor koji je najpre zaprepastio,a potom i najljutio. Bez ikakvog ranijeg obaveštenja ili upozorenja radnici Parking servisa su počeli da uklanjanju koševe koji su kako kažu građani pre više od dve decenije sami napravili i postavili da bi deca i mladi imali svoj prostor za igru.

“Radnici Parkin servisa su samo došli i počeli da uklanjaju koševe koje smo mi sami od naših sredstava obezbedili, napravili  i postavili pre dvadeset i više godina.Upitali li sm zašto to rade, a oni su nam kazali da imaju nalog. Na zahtev da nam isti pokažu, kazali su da nisu dužni to da čine i nastavili su svojim poslom”, kaže stanarka.

Koševi su razmontirani i odneti, a jedan od njih je završio na igralištu u Drugoj Nišavskoj ulici u naselju Nikola Tesla, dok sudbina drugog koša za sada nije poznata.

“Koševi koji su juče odneti sa Bulevara Nemanjića, završili su u naselju Nikola Tesla u Gradskoj opštini Niška Banja. Radnici Parking sevisa ih upravo montiraju”, javio na je jedan građanin koji se našao na licu mesta.

Da je reč o koševima sa Bulevara  potvrđuju i građani od kojih su oni oduzeti, a kako kažu prepoznali su ih po nalepnici koju su sami zalepili na košu.

Po čijem naređenju je JKP “Parking” servis uklonio koševe i iz kog rzaloga, kao i da li je Grad upoznat sa tim da koševi nisu gradska imovina, već da su ih iz sopstvenih sredstava platili sami stanaru Bulevara, nismo uspeli da saznamo jer nisu odgovarali na naše mejlove.

Pitanja smo upituili i na adresu Gradske opštine Niška Banja koja je dobila jedan od koševa,  kojoj su meštani naselja Nikola Tesla pre dva meseca predali molbu za uređenje i obezbeđivanje dečjeg igrališta i između ostalih tražili zamenu koševa.

Sem preseljenog koša ništa drugo nije urađeni, mobilijari nisu osposbljeni za igru, ograda je oštećena, a igralište umesto traženog murala “krase” grafiti različite sadržine.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Pa ovo je strasno! Moja deca, kao i vecina dece iz kraja ovo parce asfalta smatra svojim igralistem! A sada neki mocnici od toga prave (jos jedan) parking! Ne znam da li je ovo osveta, prikazivanje sile ili jednostavni nedostatak empatije za najmlađe – neću da zalazim, ali da je okrutno – jeste. Pa i onako deca treba da se drogiraju, a ne da igraju kosarku!

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend