Društvo

Parking za roditelje kod vrtića “Bambi”, parkiranje samo uz posebnu dozvolu

U neposrednoj blizini vrtića "Bambi" izgrađen je parking sa osam mesta namenjen roditeljima koji kolima dovoze i odvoze decu. Parking će najavlju nadležni u funkciji biti od naredne nedelje, a roditelji čija deca pohađaju ovaj vrtić moći će da se parkiraju uz posebnu dozvolu, dok je maksimalno vreme zadržavanja do deset minuta.

Prema rečima Vladislave Ivković pomoćnice gradonačelnice za komunalne delatnost radovi na igradnji parkinga u neporsednoj blizini vrtića su završeni, a kako ne bi došlo do zloupotrebe, roditelji će dobiti posebne nalepnice koje će im omogućiti da parkiraju automobile dok svoju decu predaju vaspitačicama ili ih preuzmu nakon završenog radnog dana.

“Ispred vrtića Bambi smo obezbedili osam parking mesta namejenjih roditeljima čija deca pohađaju ovu predšlosku ustanovu. U saradnji sa JKP “Parking servisom” obezbedićemo posebne nalepnice za roditelje koji dovoze decu u vrtić ili doze po njih”, kaže Ivković.

Ona objašnjava da je Bulevar vrlo frekventan, te se stvaraju gužve kako ujutru, tako i popodne jer roditelji koji dovoze ili odvoze decu kolima nemaju de da se parkiraju, pa to čine ispred samog vrtića i time zaglušuju saobraćaj.

Ivković dodaje da je u toku postavljanje saobraćajne signalizacije: “U proceduri je postvavljanje određene signalizacije koja označava kome je parking namenjen u kom roku sre isti može koristiti i u dogovoru sa “JKP “Parking servisom” i JP “Pčelicom” obezbediće se posebne dozvole kako bi na terenu bilo vidljivo da se na mestu parkirao roditelj koji je zaista i odveo dete u vrtić “Bambi”.

Međutim, sudeći po slici koju je novinarka zatekla na terenu, pojedini građani su jedva dočekali slobodno parking mesto da ostave svoj autobobil, jer od saobraćajnih znaka za sada jedino postoji onaj koji označava parking.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 49 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend