Društvo

„Pauk“ u lovu na parkirane automobile – još jedna akcija niških Gerilaca

Foto: Urbana Gerila Fejsbuk
Gerlici upozoravaju Nišlije da "pauk" kruži gradom i vreba, a kako bi svima bilo jasno o kakvom predatoru je reč, napravili su i tablu sa objašnjenjem. Najugroženiji su, saznaju gerilci, upravo parkirani automobili u samom centru grada. Kako bi upozorili vozače na "Pauka" koji kako kažu hara centrom grada, članovi Urbane Gerile su na sebi svojstven način napravili upozorenje u obličju pauka i dodali tablu sa opisom ove vrste.

Kako bi upozorili vozače na „Pauka“ koji kako kažu hara centrom grada, članovi Urbane Gerile su na sebi svojstven način napravili upozorenje u obličju pauka i dodali tablu sa opisom ove vrste.

Foto: Urbana Gerila Fejsbuk

„Aranea Vehiculum Predator je vrsta pauka  (Aranea) koja pripada porodici zglavkara (Arthropod). Ovo je najpoznatija vrsta pauka u javnosti i najzastupljenija na društvenim mrežama, а istovremeno je najbrojnija vrsta u urbaniim sredinama. U Nišu obitava pet primeraka ove vrste koja godišnje na teritoriji grada ulovi oko 6300 automobila (Vehiculum) i ostavlja ih na lokaciji Kvantaške pijace (Quanta forum), gde im se nalazi prirodno stanište„, navode.

Ističu da je pauk najaktivniji  u toku dana u periodu od 07 do 21 ć, kada i treba izbegavati parkiranje automobila u centru grada. Sa ciljem da vozačima bliže dočaraju opasnost oni su i napravili pauka kog su postavili na pomenutoj lokaciji.

Podsetimo, Urbana Gerila je grupa anonimnih aktivista koji sebe opsiju kao borce protiv svega onoga što nije dobro u gradu, ali i društvu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Simon
Za 2 minuta

Graceland

Paul Simon
Michael Bolton
Za 6 minuta

Time, Love & Tenderness

Michael Bolton
Rod Stewart
Za 9 minuta

Human

Rod Stewart
Arctic Monkeys
Za 13 minuta

Do I Wanna Know

Arctic Monkeys
Iggy Pop
Za 17 minuta

Fire Girl

Iggy Pop

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend