Društvo

Performansom obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima (VIDEO)

Članice Centra za devojke iz Niša obeležile su danas performansom "Prepoznaj trgovinu ljudima i prijavi je!" Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Performansom „Prepoznaj trgovinu ljudima i prijavi je!“ je skrenuta pažnja na različite načine na koje su žrtve eksploatisane, na bolnu činjenicu da se mnoge stvari dešavaju pred našim očima, a da ih nismo ni svesni, ali i na to da svaka žrtva u sebi nosi patnju i strašna iskustva.

Članice Centra za devojke Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima započele su deljenjem pamfleta AT mreže sugrađanima i sugrađankama u Nišu.

„Pamflete smo ostavile i institucijama (Policiji i Centru za socijalni rad) kako bi ih i oni delili svojim korisnicima i korisnicama“, poručuju u Centru za devojke.

Kako navode iz Centra za devojke projekat „Unapređenje borbe protiv trgovine ljudima u Nišu i Leskovcu“ realizuje se u okviru aktivnosti jačanja kapaciteta i sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za sprečavanje i borbu protiv trgovine ljudima, koje sprovodi NVO ASTRA u sklopu projekta „Unapređenje prostora i mogućnosti za borbu protiv trgovine ljudima“, podržanog od strane Evropske unije.

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 30. jul je ustanovljen kao Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Rezolucija je donešena u cilju podizanja svesti globalne javnosti o ovom problemu.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima širom planete obeležava se kako bi se ukazalo na opasnosti od ovog vida organizovanog kriminala kojim se neretko na perfidan način ugrožavaju milioni ljudi i oduzima im se dostojanstvo.

Procenjuje se da godišnje u svetu 2,45 miliona ljudi, od čega 1,2 miliona dece, postanu žrtve trgovine ljudima.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Sam Smith
Za 1 minut

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
Royal Blood
Za 5 minuta

Oblivion

Royal Blood
Cee Lo Green
Za 8 minuta

The Way

Cee Lo Green
Jason Mraz
Za 11 minut

The Remedy (I Won't Worry)

Jason Mraz
Boyzone
Za 15 minuta

Higher And Higher

Boyzone

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend