Društvo

Petooktobarsko obeležavanje udarnih rupa započelo i pre zvaničnog datuma, neke rupe već i zakrpljene

Foto: građani
Petooktobarsko obeležavanje udarnih rupa u Nišu, građani su započeli nekoliko dana pre godišnjice demokratkih promena sađenjem cveća i ispisivanjem natpisa "SNS ofrlje" pokraj njih. Građanska akcija urodila je plodom, te su neke od rupa već i zakrpljene.
Foto: građani

Mapiranje udarnih rupa na kolovozu koje zadaju muke kako vozačima, tako i pešacima započelo je na ideju aktiviste Miloša Boškovića, a datum demokratskih promena  izabran je simbolično sa ciljem da se i u gradu nešto promeni tj. da se izvrši pritisak na institucije kako bi radile svoj posao.

Na Gugl mapi ucrtano je preko stotinu udarnih rupa, a kretivne Nišlije su sa obeležavanjem rupa započele i pre 5. oktobra. U prilog tome govore i fotografije sa niških ulica nastale u jeku građanske akcije 2. i 3. oktobra.

Foto: građani

Građani su udarne rupe obeležavali po sopstvenom nahođenju i raspoloženju. Tako su neke od rupa u ulicama Blagoja Parovića, Pariske Komune, Nikole Kopernika, Koleta Rašića „procvetale“, dok su druge dobile etiketu SNS ofrlje ili SNS rupe.

Nadležni su obeležavanje udarnih rupa od strane građana, shvatili kao poziv na akciju, te su udarne rupe ponegde i sanirali, a takav je slučaj sa rupama kod TC „Roda“ i kod pijace „Boško Buha“ na Bulevaru Nemanjića.

Inače, i anonimni aktivisti poznatiji kao Urbana Gerila imali su slične akcije u gradu, a Nišlije i danas pamte „Proslavu rođendana udarnim rupama“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Melanie Martinez
Za 0 minuta

Void

Melanie Martinez
Kovacs
Za 4 minuta

Love Parasite

Kovacs
Rosa Linn
Za 8 minuta

Snap

Rosa Linn
Massive Attack
Za 11 minut

Be Thankful What You've Got

Massive Attack
A Man Called Adam
Za 14 minuta

I Want to Know

A Man Called Adam

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend