Društvo

Pijanista iz Niša prvi na međunarodnom takmičenju

Kristijan Vučković, student treće godine Fakulteta umetnosti u Nišu, osvojio je prvu nagradu na Internacionalnom muzičkom takmičenju u Malezij, u kategoriji bez starosnih organičenja. Na takmičenju je učestvovalo 560 talentovanih muzičara iz 38 država sveta.

“Naporno sam vežao za takmičenje. Svirao sam po par sati dnevno. Kompoziciju koju sam izveo mogao bih, čini mi se da odsviram zatvorenih očiju, kaže Kristijan.”Objašnjava da su se naporan rad i trud isplatili. “Učestvovalo je  puno nacija koje su na visokom nivou, a s obzirom na to da sam konkurisao u kategoriji bez starosnog ograničenja konkurencija je imala pravi značaj te reči”, kaže pijanista.

Dodaje da je verovao u svoj talenat i da je očekivao plasman na takmičenju. Objašnjava da svako takmičenje predstavlja jedno novo iskustvo i nudi pregršt mogućnosti. “Svako takmičenje je prilika za neko novo poznanstvo. Za neki novi kontakt. Za neku novu saradnju ili poziv koji bi se isplatio,” kazao je sagovornik. Ističe da mu nagrada puno znači, ali da su sertifikat ili diploma tek prizanje za uloženi rad. “Svakako se nagrada već “dobija” u toku pripremanja i vežbanja, diploma ili sertifikat nagrade je samo potvrda toga. Nagrada za mene predstavlja novi stimulans za dalji rad, samo još jedna od stepenica kojim nikad nema kraja.”

Kristijan pohađa studije klavira u klasi prof. dr Andrije Mamutovića. Želja mu je da jednog dana njegova muzika odzvanja širom svetskih dvorana. U budućnosti vidim sebe kao perspektivnog pijanistu. Pijanistu, koji će biti aktivan na mnogim takmičenjima, masterklasovima, festivalima i pre svega solo koncertima ili koncertima sa simfonijskim orkestrom širom sveta,” zaključuje.

Virtuelno Internacionalno muzičko takmičenje održano je u  organizaciji “Chopin Society Malaysia”u saradnji sa Sunvej Univeritetom u Maleziji. Učestvovalo je 560 takmičara sa 5 kontinenata iz 38 zemalja sveta. Takmičari su se predstavili u  svim muzičkim katerorijama. Eminentni stručnjaci iz 16 zemalja sveta izabrali su najbolje u svakoj oblasti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 12 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 9 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend