Društvo

Počela rekonstrukcija javnih toaleta u parku “Čair” i na Keju

Foto: T. Todorović
U toku je rekonstrukcija dva javna toaleta: u parku "Čair" i na nišasvkom keju. Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj toalet na keju bi trebalo da bude zavšen kroz 60 dana, dok su radovi na onom na Čairu pri kraju.

Godinu dana od najava i dva tendera, počela je dugo očekivana rekonstrukcija dva javna toaleta, koja su bilau jako lošem stanju.

“Toalet u Čairu je pri kraju, završni radovi su u toku, to je sada vrlo korektno i primereno toj lokaciji, jer je poznato da je taj toalet devastiran već dugi niz godina”, kazao je  Radivojević i dodao da je počela i rekonstrukcija drugog toaleta na Keju ispod Tvrđavskog mosta te da seočekuje dardovi budu gotovi za 60 dana.

U planu je  rekonstrukcija preostalih toaleta na teritoriji grada, o kojima kako kaže Radivojević godinama unazad niko nije vodio računa. Niš ima osam javnih toaleta od kojih je samo jedan, najnoviji prilagođen osobama sa invalidetom.

Podsetimo, nakon prvog tendera početkom prošle godine, ugovor za rekonstrukciju toaleta, vredan više od 6 miliona dinara, pripao je niškoj firmi Gramont inženjeringkoja nikada nije započela radove, a novinari nisu uspeli da saznaju da li je ugovor raskinut.

Ipak, gradonačelnica je najavila da će toaleti biti uređeni kada budu završeni radovi na Trgu i mostu, te je usledio i drugi tender na kome je izabrana firma “Bautehnika” a vrenost radova je kako je pisalo u dokumentaciji vredan 4,3 miliona dinara.

Grupa anonimnih aktivista koja deluje pod imenom “Urbana Gerila” ukazala je na loše stanje javnih toaleta u gradu, tako što je postavila toalet na otvorenom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend