Društvo

Počelo suđenje osumnjičenom da je falsifikovao priznanicu o pozajmici

Počelo je suđenje Draganu Ranđeloviću iz Niša koji se sumnjiči da je falsifikovao priznanicu o pozajmici i potpis šezdesetšestogodišnje sugrađanke Sunčane Savić, a protiv koga je Tužilaštvo iz Niša podiglo optužnicu.

Podsetimo, Ranđelović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim delom davanje lažnog iskaza.

“Sumnja se da je on falsifikovao potpis šezdesetšestogodišnje sugrađanke i sačinio lažnu priznanicu o pozajmici, a zatim je upotrebio kao pravu ispravu i tužio sugrađanku zbog nevraćanja pozajmice”, naveli su tada iz policije.

Dodaju da se takođe sumnja se da je on u parničnom postupku koji je vodio pred nadležnim sudom sa ovom sugrađankom dao lažan iskaz o verodostojnosti priznanice.

Ranđelović koji je i ranije osuđivan, o čemu su pisali i drugi mediji, ovog puta se sumnjiči da je 2009. godine u uračunljivom stanju napravio i upotrebio lažnu priznanicu kao pravu i uneo neistinite podatke Sunčane Savić sa njenim datumom rođenja. Uplatnicu je iskoristio kako bi od Sunčane uzeo novac u iznosu od 55 hiljada evra, a ona je, navodno, garantovala da će isti vratiti svom svojom pokretnom i nepokretnom imovinom u dinarskoj vrednosti od 12. 03. 2009. godine. Zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela, protiv njega podignuta prijava u Osnovnom javnom tužilaštvu i slučaj se vodi po hitnom postupku.

Iz niške policije sumnjaju da slučaj porodice Savić nije jedini u koji je umešan osumnjičeni Dragan Ranđelović, pa su pozivali sve koji veruju da ih je pomenuti na sličan način oštetio da prijave slučaj.

Ukoliko se osumnjičeni osudi, porodica Savić će zadržati svoj krov nad glavom. U suprotnom bi na njihova vrata ponovo mogao da zakuca izvršitelj.

Porodica Savić se do sada obraćala kako pravosudnim organima, tako i medijima jer su uvereni da je cela priča osmišljena kako bi im se, navodno, otela kuća.  Protiv svih uključenih u, kako oni kažu, osmišljenu prevaru, podneli su prijavu. Prijave su podnete advokatskoj komori, društvu sudija, a sa molbom za zaštitu su se obratili i Ministarstvu pravde, pa čak i kabinetu predsednika Aleksandra Vučića.

Ceo tekst o ovom slučaju koji je City smart pratio možete pročitati ovde.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend