Društvo

Počinju radovi na izgradnji hrama Presvete Bogorodice u dvorištu UKC-a

Foto: Grad Niš
Na prostoru između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra biće izgrađen hram posvećen Presvetoj Bogorodici.

Vladika niški Arenije osveštao je prostor na kome će biti izgrađen budući hram, a već krajem narednog meseca biće osveštan i temelj.

„Mi smo blagoslovili mesto na kome će početi pripremanje temelja za budući hram, koji će biti posvećen Presvetoj Bogorodici, njenom Živonosnom istočniku“ objašnjava Vladika niški Arsenije.

Dodaje da je upravo  to bio razlog da njoj bude posvećen hram u spomen na čudesni izvor Presvete Bogorodice u Carigradu na kome su mnogi dobijali isceljenje od duhovnih i telesnih bolesti.

„Mi smo tu kao i uvek da obezbedimo ono što Klinički centar i treba da radi, najbolje moguće uslove, lekove, ljude sve ono što čini lečenje naših pacijenata dobrim, kvalitetnim i sve ono što njima daje veru i nadu da će odavde izači zdravi“, kazao je Zoran Perišić, direktor UKC-a.

Ovo će biti prvi hram posvećen Presvetoj Bogorodici u Nišu, a projektovao ga je pančevački arhitekta Dimitrije Marinković. Hram će se prostirati na 70 kvadratnih metara, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve do tri godine.

Izgradnju paraklisa u okviru Kliničkog centra finansira se iz donacija, a ko je donator i o kolikoj donaciji je reč nije poznato.

Podsetimo, paraklis, odnosno mala crkva, je i 2011. godine izgrađena ispred  Doma zdravlja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

David Austin
On Air!

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 2 minuta

Rich Girls

Virgins
Lemaitre
Za 5 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre
Freya Ridings
Za 9 minuta

Weekends

Freya Ridings
Rani
Za 12 minuta

Exhibition Closed

Rani

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend