Društvo

“Pokreni život” poziva na pomoć ugroženima od poplava

Foto: ilustracija
Humanitarna organizacija "Pokreni život" pozvala je građane da im pomognu u akciji "Jug nije sam" tako što će uplatiti novac. Svrha ove akcije je da se pruži pomoć onima kojima su nedavne poplave nanele štetu.

Organizacija je do sada sakupila 1,5 miliona dinara, a cilj im je da dostignu sumu od 2 miliona dinara. To znači da je do sada prikupljeno 76,6 odsto planirane sume, a ostaje da se prikupi još 33,4 odsto. Oni su naveli da se šteta pričinjena poplavama može proceniti na iznos od 4 miliona dinara.

“U noći između 11. i 12. januara na području Vlasotinca, Pridvorice, Velike Grabovnice, Gornjeg Bunibroda, Bojnika i Jelašnice poplave su prouzrokovale nesagledivu materijalnu štetu”, kažu iz ove organizacije. Dodaju da je ta šteta veća nego 2010. godine. Tada je taj kraj, takođe, bio poplavljen i bila je pokrenuta humanitarna pomoć. “Pokreni život” je ove godine odlučila da pokrene humanitarnu akciju kako bi se što brže sanirala šteta. Tada su pozvali sve ljude da doniraju namirnice, pribor za ličnu higijenu, odeću ili novčana sredstva.

Svi koji sada žele da pomognu mogu uplatiti novac na dinarski račun 165-7010855807-48, IBAN RS351657010855831-73 ili preko PayPal platforme Paypal.me/pokrenizivot.

Inače, organizacija “Pokreni život” je u odnosu na januar 2020. godine prikupila dvostruko više novca. Prethodne godine ta suma iznosila je nešto više od 287 hiljada dinara, dok je ove godine cifra veća od 543 hiljade dinara. Organizacija je u sklopu projekta “Jug nije sam” ranije uručila 130 paketa pomoći. Pre toga, porodicama su donirali hidrofore i pakete sa najosnovnijim životnim namirnicama. U ovu akciju uključilo se mnogo ljudi, između ostalih, i ekipa serije “Igra sudbine”.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali