Društvo

Pokrenuta peticija da niški lekari dobiju odlikovanje za humani čin

Foto: DRagan Milić, Fejsbuk
Kako bi zahvalili lekarima sa Klinike za kardiohirurgiju koji su dvanaest vikenda zaredom, bez naknade, operisali pacijente i time eliminisali listu čekanja, Tim Kreni-Promeni pokrenuo je peticiju kojom traži da dobiju odlikovanje za ovaj plemenit čin.

Niški lekari su na sopstvenom primeru pokazali da je želja da spasu živote jača od birokrataije, te kako kažu pokretači peticije zaslužili su da im na dobrotu uzvrati.

„Ovi heroji su uspeli da za 100 dana pruže pomoć svim osobama sa liste čekanja čime su obezbedili da se od sad pa nadalje operacije zakazuju u rasponu od jedne ili 2 nedelje. Da bi postigli ovakav uspeh radnici ove klinike su imali 12 dana uzastopnih radnih vikenda pri čemu nisu imali nikakvu novčanu naknadu za taj rad“, navode iz tima Kreni-Promeni.

Oni dalje navode u  peticiji da je zdravstveni sistem na ovoj klinici u Nišu je profunkcionisao isključivo zahvaljujući sposobnosti, znanju, požrtvovanošću i ljudskosti lekara, te s toga pozivaju Nišlije da potpišu peticiju i tako im zahvale.

„Možda nemamo puno da im ponudimo zauzvrat, ali smatramo da su zaslužili da se na ovoj peticiji nađe veliki broj imena – hajde da im pokažemo da mislimo na njih! Pridruži se i potpiši peticiju, tražimo da lekari iz Niša dobiju Ordenje za svoje herojsko delo“, navode u peticiji.

Peticija je dostupna onjaln, a biće upućena predsedniku države Aleksandru Vučiću sa zahtevom da niški lekari sa Klinike za kardiohirurgiju UKC dobiju orden.

Jelena Jocić

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Av NIJE PREDSEDNIK VEĆ 2,5 godine.Pisace se licu koje se lazno predstavlja i koje samo PLAĆENI mediji predstavljaju kao predsednika.Da li Niški lekari žele da im takvo lice potvrdi njihovu humanost ili je to možda Narod koji prepoznaje ljudskost kod ovakvih lekara .

Trenutno na radiju

Al Green
Za 1 minut

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 4 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 8 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 12 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 15 minuta

A Ray of Sunshine

Wham

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend