Društvo

Pokrenuta peticija za postavljanje semafora ili ukidanje pešačkog prelaza u ulici 7. juli

Građani su pokrenuli onlajn peticiju kojom zahtevaju od nadležnih da se ispred pešačkog prelaza u Ulici 7. juli u blizini skretanja za Cvijićevu ulicu, postavi semafor ili da se on ukine i postavi zaštitna ograda. Peticiju je do sada popisalo 290 građana.

Autor peticije, Ivan Đorđević ističe da su česte saobraćajne nesreće razlog pokretanje iste. „Razlog ovog zahteva su česte saobraćajne nezgode, koje često imaju za ishod teške telesne povrede nastradalih pešaka“, navodi Đorđevići dodaje da je pešački prelaz koji je inače i predmet peticije, veoma frekventan, te dosta školske dece tu samostalno prelazi ulicu na putu ka školi.

„Zahtevamo od nadležnih institucija da se pešački prelaz u Ulici 7. Juli, u Nišu, na lokaciji gde pomenutu ulicu seče Ulica Cvijićeva, obeleži vertikalnom svetlosnom signalizacijom tj, pešačkim semaforom ili u protivnom, ako to nije propisno moguće, ukine postojeći pešački prelaz i podigne fizička barijera, u dužini od raskrsnice ulica 7.Juli i Vojvode Tankosića, do raskrsnice ulica 7.Juli i Kralja Stefana Prvovenčanog“, piše u peticiji.

Podsetimo pre samo par dana u blizini tog prelaza nastradao je jedan sugrađanin, a autor peticije navodi da se na toj lokaciji često dešavaju saobraćajne nezgode. Na istom tom prelazu, ističe Đorđević u peticiji, pre dva meseca oborena je 10-godišnja devojčica koja je zadobila teške telesne povrede.

Podsetimo, Grad Niš je raspisao javnu nabavku zaštitnih ograda koje će biti postavljene na takoznanim „crnim“ tačkama u gradu, a spisak lokacija će kako je nedavno kazala gradonačelnica Dragana Sotiorovski dostaviti policija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lp
Za 1 minut

Golden

Lp
Gorillaz
Za 5 minuta

Silent Running Ft Adeleye Omotayo

Gorillaz
Michael Buble
Za 8 minuta

Higher

Michael Buble
Shawn Mendes & Camila Cabello
Za 11 minut

Senorita

Shawn Mendes & Camila Cabello
Specials
Za 15 minuta

Ghost Town

Specials

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend