Društvo

Pokret “Ne davimo Beograd” organizuje tribinu u Nišu, tema referendum

Foto: Media i reform centar
Pokret “Ne davimo Beograd” organizuje tribinu u Nišu pod nazivom “Reci Ne! Režimskim promenama Ustava” koja se odnosi na predstojeći referendum. Tribina će se održati u Medija i reform centru (Generala Milojka Lešjanina 36) u četvrtak 13. januara od 17:30h.

Na tribini će govoriti dr Biljana Đorđević sa Fakulteta političkih nauka, dr Rastislav Dinić sa Filozofskog fakulteta u Nišu, Robert Kasumović iz Foruma Roma Srbije i Robert Kozma iz organizacije “Ne davimo Beograd” .

Tribina je otvorena za sve zainteresovane, a organizatori ističu da im je cilj da informišu građane i bliže im objasne šta promena Ustava znači i kako će se to odraziti na njihove živote.

“Promene Ustava koje jednopartijska naprednjačka skupština pokušava na brzinu da progura, moraju se gledati kao deo šire slike ostvarivanja političkog uticaja na pravosuđe, kako bi naprednjački režim nastavio da koristi našu državu za bogaćenje, siromaši naše građane i devastira našu životnu okolinu”, piše u saopštenju.

Podsetimo predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić raspisao je referendum o promeni Ustava Srbije za nedelju, 16. januar. Kako je rekao, promena Ustava se odnosi samo na onaj deo odeljka koji se tiče uređenja vlasti, odnosno načina izbora sudija i tužilaca.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend