Društvo

Polomljene stepenice na drvenom mostu u Tvrđavi, most nebezbedan za prolaznike

Dva stepenika su polomljena na drvenom mostu koji spaja Tvrđavu i Gradsko polje, te građani upozoravaju da je nebezbedan za pešake. U Direkciji za izgradnju kažu da će poslati ekipu na teren.

Ovaj most spaja dva kraja grada i njime svakodnevno prolazi veliki broj ljudi – studenti tehničkih fakulteta, đaci iz srednjih škola i drugi građani. Ono što prolaznike uglavnom najviše brine jesu pomoljene stepenice.

“Stepenice su polomljene i to sa obe strane. Juče sam prošla ovuda i umalo pala, jer mi je noga zapela o stepenicu koja je polomljena. Mogla sam da slomim nogu ili se ozbiljno povredim”, kaže jedna prolaznica.

Nišlija koji se našao u blizini mosta kaže da je čitav most rizičan jer se ljulja kada njime prođete, a daske napravljene od drveta su dotrajale. “Ovuda svakodnevno prolazi veliki broj građana, radnici, studenti, deca, neki nevini prolaznik še nstradati zbog nemara nadležnih službi”, kazao je sugrađanin.

Osim rupa u stepenicama, građane brine i to što daske škripe i što su neke izašle iz ležišta, pa se pešaci često sapliću. U to se uverila i naša novinarka na terenu.

Nebojša Lović, direktor Direkcije z aizgradnju je za City Smart radio kazao da će poslati ekipu na teren da provere u kakvom je stanju drveni most u Tvrđavi.

Da je mostu potrebna rekonstrukcija uvideli su i građani, te je na njeu osvanuo grafit “Renoviraj me” sa strelicom koja jasno ukazuje na propuste onih koji bi most trebalo da održavaju.

Podsetimo, nadležni su krajem 2019. godine nakon apela građana rekonstruisali most i najavili raspisivanje tendera za izgradnju novog. Prema tadašnjim najavama, novi most trebalo je da bude izgrađen 2020. godine.

Taj postupak pohvalila je i Urbana Gerila, poznata po tome što često ukazuje na ono što nije dobro u našem gradu. Oni su napisali da je moguće poprvaiti nešto u gradu i bez njihove intervencije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 40 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 36 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 29 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend