Društvo

Ponovo odloženo izvršenje nad kućom porodice Savić

Izvršitelji ipak ni danas nisu došli u Novosadsku 4/1, gde živi šestočlana porodica Savić. Odluka da se rešenje odloži po drugi put stiglo je od izvršitelja, bez obrazloženja, nedugo nakon objave Združene akcije "Krov nad glavom" gde pozivaju građane da stanu u odbranu porodice jer je to što im se dešava nepravedno i postignuto, kako kažu, na osnovu prevare.

I danas su ispred kuće porodice Savić očekivali dolazak izvršitelja. Iako su dobili informaciju da je rešenje odloženo, članovi porodice Savić, prijatelji i predstavnici nevladine organizacije Združene akcije “Krov nad glavom”, okupili su se ispred njihove porodične kuće, iz koje planiraju da ih isele.

“Ovo je za nas veliki stres i trauma. Već drugi put odlažu izvršenje, a ovog puta nisu čak ni rekli zašto se nisu pojavili”, rekla je Bojana Savić.

Njen stariji brat koji kaže da danima ne spava od pritiska i stresa, pokazuje na kamere koje su postavili kako bi snimili sve one koji im se, kako kaže, motaju oko kuće i slikaju je, ali i da budu spremni ukoliko izvršitelji ipak dođu.

Prvo izvršenje je bilo zakazano a onda i odloženo zbog, kako su tada rekli, epidemiološke situacije. Nova odluka o izvršenju stigla je u utorak, ali je istog dana odložena i to nakon reakcije nevladine organizacije Združene akcije “Krov nad glavom”.

Izvršitelj Miljan Trajković kaže da je sve urađeno po zakonu, sa čim se slaže i advokat Dušan Ignjatović, na čiji se zahtev izvršenje i sprovodi. Savići, međutim, kažu da su žrtve “kriminalne prevare”. Združena akcija “Krov nad glavom” ponovo poziva Nišlije da spreče izvršitelje da zaplene kuću Savićima.

Podsetimo, porodica Savić se već godinama sudi sa bivšim zakupcem Draganom Ranđelovićem, oko duga koji je kako kažu fiktivan i plod prevare. Njegov advokat Dušan Ignjatović, kao i izvršitelj Miljan Trajković tvrde da je sve po zakonu. City Smart radio se već neko vreme bavi ovom, za porodicu Savić dugom i mučnom pričom, koju možete pročitati ovde.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Beautiful South
Za 1 minut

Look What I Found in My Beer

Beautiful South
Simple Minds
Za 5 minuta

Let There Be Love

Simple Minds
Coldplay
Za 8 minuta

Viva La Vida

Coldplay
Robbie Williams
Za 12 minuta

Kids

Robbie Williams
Portugal. the Man
Za 16 minuta

Live in the Moment

Portugal. the Man

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend