Društvo

Pooštravanje propisa bi moglo da utiče na zatvaranje mnogih „tehničkih pregleda“ i manji broj registrovanih vozila

foto: City Smart radio
Od 5. jula veliki broj vozača, ali i agenata osiguranja će imati veliki problem. Mnogi tehnički pregledi bi mogli da se zatvore jer nemaju sve uslove za rad, a pregled neće moći da prođu vozila koja nemaju katalizator ili emituju nepropisnu količinu izduvnih gasova. Prema novom pravilniku za tehničke preglede imaće rok od još dve godine da to reše. Takođe, novim pravilnikom se nalaže i da se sva vozila tokom celog tehničkog pregleda snimaju i to sa četiri kamere.

Prema nekim procenama, više od 100.000 vozila neće moći da prođe tehnički pregled i registruje se jer je  5. jula prestala tolerancija na nepropisnu količinu izduvnih gasova. Još 2018. godine je na snagu stupio novi pooštreni Pravilnik o tehničkom pregledu vozila („Sl. glasnik RS“, br. 31/2018 i 70/2018), ali je tada data mogućnost i linijama tehničkog pregleda i vlasnicima vozila da se u naredne tri godine prilagode jednoj od najstrožih mera – kontroli emisije izduvnih gasova.

Taj problem je rešen u razvijenim zemljama, ali Srbija još uvek kaska što se zagađivanja vazduha preko  izduvnih gasova tiče, pa nije ni čudo što su gradovi u Srbiji poput Niša i Beograda među najzagađenijim u Evropi.

„Promena zakona uticala je na to da su sada mnogi tehnički pregledi pred zatvaranjem. Određeni uslovi su morali da se ispune da bi po novom zakonu mogli da nastave sa radom. Od toga da ima prilaz dobar, da ima izlaz sa tehničkog, da ima kamere i licencu za rad. Trebalo je da na vreme zaposleni polažu za te licence što nisu učinili, a tehnički pregledi su morali da se prilagode novim uslovima, što je bilo tolerisano do sada. Kamere su u obavezi da rade sve vreme jer je dolazilo do toga da se fotografije sa tehničkog obrađuju. Oni jesu odložili primenu Zakona u vezi sa izduvnim gasovima jer se ovde voze mnogo stara vozila i građani nisu u mogućnosti da kupe nova savremenija“, kazala je za City Smart radio agentkinja osiguranja.

Problem je, kako objašnjava naša sagovornica, nastao jer većina tehničkih pregleda nije krenula u proceduru osposobljavanja po novom Zakonu, tako da su od juče zatvoreni neki tehnički pregledi. Agenti osiguranja bi mogli da imaju problem jer će klijenti prestati da osiguravaju vozila kod njih ukoliko se tehnički pregledi tih osiguravajućih društva zatvore.

„Pitanje je da li možeš da prodaš polisu jer nemaš gde da ga odvedeš na tehnički. Tehnički i da hoće ne može da primi više od sedam vozača ako radi jednu smenu jer je produženo trajanje pregleda na sat vremena. Hteo ne hteo, do sedam vozila će moći da bude primljeno, pod uslovom da su sva ispravna. Sedam polisa dnevno je vrlo malo. Za sada je malo onih koji su  osposobili i linije“, pojasnila je naša sagovornica.

Predsednik Asocijacije tehničkih pregleda Vladimir Marinković smatra da će najveći problem imati vlasnici uvezenih vozila.

„Mnoga od tih vozila nemaju katalizator. S druge strane, starija vozila moraće da ispune pravila o emisiji izduvnih gasova kada su ta vozila bila nova. Primera radi, to znači da ‘jugo’ mora imati emisiju do 3,5 ugljen-monoksida (CO). A kada bi ‘jugo’ imao emisiju gasova 4,5 CO ne bi više mogao da se vozi“, objašnjava Marinković za portal 021.rs.

Podsetimo, City Smart radio je ranije pisao o ovim izmenama 

Strahuju vozači, kao i predstavnici osiguranja i radnici na tehničkim pregledima jer veliki broj vozila neće proći pregled kako zbog izduvnih gasova, tako i zbog ispitivanja ovalnosti kočnica, što znači da neće moći ni da registruju vozila,  a kako saznajemo postoje i oni koji već ne žele da registruju jer je izdatak za popravku svega preveliki za nečiji džep.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 28 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 25 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 22 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend