Društvo

Poplava oko javne česme na Bulevaru dr Zorana Đinđića česta slika

Foto: J.J.
Javna česma na Bulevaru dr Zorana Đinđića, preko puta Pozorišta lutaka je zapušena. Voda ističe okolo, te se stvaraju bare i blato. U JKP "Naisus" kažu da su upoznati sa problemom i da će poslati ekipe na teren.

Jedna sugrađanka koja radi u blizini kaže ironično da vodu imamo u izobilju, te je red da prosipamo. Ona se potom osvrnula na problem meštana sela Vukmanovo koji su već mesecima bez vode. „Dok neki spakapavaju od želji, drugi se bahate i rasipaju vodu. Sramota“, kaže ona.

Foto: J.M.

Sugrađani koji su se zatekli poktaj česme kažu da je „poplava“ česta slika i da od vode i blata koje se tu stvara ne mogu da priđu i napiju se vode. „Jutros je bila tolika voda nije moglo da se priđe česmi“, kaže  sugrađanin koji je svratio da utoli žeđ.

„Ne razumem kome i čemu smeta „poplava“, kaže jedna Nišlijka sa primesom ironije u glasu. „Ako na priimer obujete japanke i krenete do česme da se napijete vode, vi ćete utoliti žeđ i oprati noge. Zar nije inventivno rešenje? Očigledno grad brine o nama i želi da nam pomogne da se rashladimo“, kaže u šali.

U JKP „Naissus“ kažu da su upoznati sa problemom i da je česma bila zapušena. „Ekipe redovno obilaze, čiste i sređuju česmu, međutim građani se nesavesno ophode prema javnom dobru. U odvod se svašta baca, te se česma vrlo brzo zapuši i nastane problem“, kazali su iz Vodovoda i dodali da će poslati ekipu da reši novonastali problem.

Iz JKP „Naissusa“ apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i da ne lome i uništavaju gradsku imovinu, jer su nam kako kažu javne česme neophodne u ovim letnjim danima, a ako nisu ispravne nećemo imati mogućnost da se rashladimo.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Laurel
Za 0 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 4 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 8 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 10 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 13 minuta

Edge of the World

Faith No More

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend