Društvo

Potpisan ugovor o izgradnji akva-parka, početak radova narednog meseca

Ugovor o izgradnji akva-parka potpisali su gradonačelnica Dragana Sotirovski i Aleksandar Obradović, predstavnik firme Alex E&C d.o.o koja predvodi konzorcijum izvođača. Radovi bi ukoliko, vremenski uslovi dozvole, trebalo da počnu pre Nove godine, a rok za završetak je tri godine,

Gradonačelnica je kazala za se radi o konzorcijumu koji dolazi iz Srbije, te da nije reč o stranoj kompaniji, već o domaćoj, uz aluziju da na taj način Grad pomaže domaću privredu.

Sotirovski je kazala da se Grad opredelio da sam finansira ovu investiciju, koja je kako kaže jedna od najvažnijih u 2022. godini jer želi da bude domaćin, odnosno da napravi nešto što će dati građanima na korišćenje.

Aleksandar Obradović, zastupnik firme Alex E&C d.o.o kaže da su ovakvi projekti izuzetno važni za razvoj jedne zajednice. “Ovo će oplemeniti mnoge sadržaje koji se nalaze oko Niške Banje, kao što su privatni mali hoteli i razvoj trgovinskih centara”.

Dodao je da će akva park imati brojne sadržaje kako za najmalađe, tako i za starije sugrađane. Objašnjava da će se kompleks  prostirati na 5,4 hektara i sadržati brojne atrakcije poput otvorenog i zatvorenog bezena, spa centra, toboana, lenje reke.

“Takav jedan kompleks će dati poseban značj Niškoj Banji na koji će moći mnoge ostale delatnosti da se oslone”, kaže Obradović i dodaje da će u akva-parku tokom let zapošljavati stotinu radnika, a tokom zime 30-40.

Radovi bi kako je najavljeno trebalo da počnu već narednog meseca ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dušan Živković kaže da će ovaj sadržaj doprineti razvoju Niške Banje i vratiti joj stari sjaj te će je turisti posećivati kao nekada. On je podsetio da su hoteli “Ozren” i “Srbija” dobili novog vlasnika i da bi uskoro trebalo da počne nihovo renoviranje što će rešiti problem nedostka smeštajnih kapaciteta.

Podsetimo konzorcijum čine Alex E&C d.o.o. i Krip-inžinjering iz Beograda, Vodogradnja iz Pukovca koja nastupa sa firmom Vostok investments iz Subotice, radiće na prvoj fazi izgradnji akva parka u Niškoj Banji.

Inače firma Vodogradnja je u vlasništvu porodice Ljubić, poznatijih pod nadimkom Međarci, a jedan od Ljubića, Goran je predsednik opštine Doljevac i funcioner SNS-a.

Gradončelnica je najpre tvrdila da ne zna koje firme su dobile posao, te o tome nije želela da govori u strahu da pogreši, a nedelju dana nakon toga izjavila da je raduje što će novac ostati u Nišu, odnosno Doljevcu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend