Društvo

Potpisan ugovor o izgradnji nove putne deonice od Malčanske petlje do Proseka

Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov potpisali su ugovor o izgradnji puta od Malčanske petlje do raskrsnice Prosek. Izgradnja deonice duge oko 1,45 km trebalo bi da počne u drugoj polovini februara, a završetak radova je planiran na jesen.

Antić je istakao da se važnost izgradnje nove deonice ogleda u tome što će Niša Banja dobiti izlaz na auto-put, ali isto tako doprineti razvoju turizma ne samo Banje i čitavog kraja.

“Ključni benefit projekta je činjenica da će Niška Banja izgradnjom ove saobraćajnicije dobiti direktan izlaz na auto-put. Takođe,  ovim projektom povezaćemo važne državne puteve i pravce koji idu od Pirota, kroz Sićevačku klisuru, prema utnom pravcu koji vodi ka Svrljigu, Knjaževcu, Zaječaru odnosno istočnoj Srbiji”, kazao je direktor Koridora Srbije.

Dodaje da će izgradnja pomenute deonice rešiti mnoge saobraćajne probleme u gradu koja se odnose na bezbednost građana, ali i zaštite životne sredine u smislu smanjenja gužvi, zagađenja i  buke.

Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice duge  1,45 km,a podrazumevana je i izgradnju mosta preko Malčanske reke,kao i uređenje  rečnog korita u dužini od preko 100m.

Vrednost projekta je 3 miliona i 215 hiljada evra, a Antić ističe da je ovac je obezbeđen iz ušteda ostvarenih na različitim projektima realizovanim iz kredita Evvropske banke.

Radovi će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, početi u drugoj polovini ferbuara, a projektom je planirano da traju sedam meseci što znači da bi trebalo da se okončaju krajem semptembra meseca. Izvođač radova je niška fima “Trace Srbija AD”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend